2021 Február・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2021.02.23 - 08:23   |   Írta: Ca$h   |   750
23. feb 2021 Február・Apple Arcade

Jöhet akkor a februári Apple Arcade csemegézés?

Spire Blast:

Jól kezdődik a hónap, ezúttal egy igencsak kellemes, nem túl könnyű mégis rengeteg kihívást tartogató logikai játék jött szembe a piacon. A Spire Blast a szokásos szint a színre koncepciót hivatott meglovagolni, de egy picike csavarral – szó szerint – a játékmenetben. Ugyanis egy tornyot kell teljesen lebontanunk úgy, hogy véletlenszerűen kapjuk a különbözőszínű kockákat amiket ha kilövünk és ugyanolyan színűt talál el akkor szépen felrobbantja. A robbanásnak lesz egy minimális hatása a fizikára nézve, szóval ha igazán jól találjuk el az építményt akkor simán lehet hogy elég pár lövés ahhoz hogy az egész leomoljon. Persze ez csak eleinte fog működni a későbbi pályákon már jóval alaposabban lesz felépítve a kockákból a torony, illetve a színek se lesznek már olyan nagylelkűen közel egymáshoz. Persze nem létezhet ilyen játék mindenféle powerup, küldetés és challenge nélkül ahogyan a három csillagos rendszert sem lehetett kihagyni. Szóval idővel a hozzám hasonló maximalisták igencsak meg fognak dolgozni ha tökéletesen akarnak teljesíteni miden pályát. Mivel ez itt az Apple Arcade ezért a készítők nem akartak minket lenyúlni pénzzel, szóval powerupokat a méltóan megérdemelt aranytallérokból tudunk vásárolni, de mivel nem osztogatja olyan sűrűn a játék azért érdemes jól meggondolni mielőtt elpazarolnánk egyet belőlük. A játékban lesznek olyan jópofa dolgok is mint mondjuk időnként a torony alján repkedő sárkány, aki éhes és meg kell tömni a pocakját némi finom színes kockával. Ez is egy kihívás, nem kötelező feladat, de szépen színesíti a játékélményt. A Spire Blast egy nagyon kellemes kis ügyeség logikai játék, mindenkinek csak ajánlani tudom, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: álló
Melegedés: * *

 

NUTS:

A Nuts egy vérbeli kalandjáték abból is egy egészen különleges fajta, ugyanis mind látványvilágban mind pedig játékélményben egészen egyedinek számít. Története szerint mit egy fiatal munkakezdő vagyunk, akit az egyetem küldött ide a „vadonba” hogy a cuki kis szőrös mókusokat vizsgáljuk, ugyanis manapság már kihalófélben vannak és meg kéne akadályozni valahogyan hogy az erdő közepére húzzanak valami komplexumot. Szóval természetvédő aktivistaként a feladat komoly, érdemes komolyan is venni. A játék látványvilága érdekes, gyakorlatilag minden fehér és csak a körvonalak láthatóak mintha valami vektoros szimulációban lennénk, viszont azok a dolgok amik az éppen aktuális küldetéshez fontosok narancssárgával vannak kitöltve, ezzel nagy mértékben segítve a tájékozódást. A játék szépen lassan vezet rá minket az alapokra az irányítás elég kényelmes de a belső nézet miatt nyilván a kontroller a javallott megoldás. Első körben megismerkedünk a fullosan felszerelt lakókocsinkkal, majd jön az első nap amikor is el kell helyzeni egy kamerát egy olyan fa előtt ahol valószínűleg lesz este mókus, majd visszanézni az esti felvételt, bezoomolni és megállítani ott ahol éppen a kis fürge állatka elfut, fotó majd egy fax és voila már sikeresen is zártuk a napot. A dolgok természetesen egyre jobban bonyolódnak és nehezebbek lesznek, de nem számít mert mindkeközben teljesen relaxál és kikapcsol. Mindenkinek csak ajánlani tudom, remélem hogy a mókusok a valóságban nincsenek kihalófélben, mert kár lenne értük.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Populus Run:

A Populus Run egy igazi családi - vagy inkább közösségi – játék, egyrészt mert a cél az hogy minél többen fussunk egyszerre és minél többen meg is érkezzünk a célba. Másrészt meg hihetetlenül vicces és szórakoztató, kezdve azzal, hogy folyamatosan minden zenére történik, egyrészt minden pályának van egy saját dallamos, fülbemászó muzsikája, másrészt pedig ha történik valami a képernyőn, például fel kell venni vagy meg kell találni egy titkos karaktert, akkor az énekes ezt szépen beleénekli a dalba, ugyanezt teszi akkor ha mondjuk ugrani kell, vagy kikerülni valami akadályt. Ez már önmagában is megad a játéknak egy különleges egyedi hangulatot, de mindemellett a játékmenet és a látvány is valahogy olyan aranyos, barátságos. Tapiképernyővel kicsit horror az irányítás lévén két gombbal kell jobbra balra kerülgetnünk az akadályokat, a gombok fixek, könnyű félrenyúlni, jobb lenne ha mondjuk működne mozgásérzékelővel de mindenképpen a kontroller a legjobb megoldás itt is. A pályákon lesznek kihívások ha sikerül mindent teljesíteni akkor meg jöhet a hardcore változat, szóval van benne tartalom és kihívás is rendesen, próbáljátok ki, mozogni jó, hatalmas makarónokat és fánkokat kerülgetni a haverokkal meg még jobb.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Lumen:

A Lumen az egyik hónap játéka gyanús cucc ami jelenleg szembejött az e havi felhozatalban, pillanatok alatt elrabolta a szívemet az egészen elképesztő grafikájával, ahogy az elején kinyílik a doboz és benéz a kamera magába a játékba, a pályadesignal, az effektekkel, minőségi szinkronhangokkal és úgy alapvetően a játékmenettel és összhatással. A játék egyébként logikai kategóriába tartozik, az lenne a feladatunk hogy a forgatható fénysugarat eljutassuk az exponáló platformra, mindeközben pedig ha maximalisták vagyunk akkor „szedjük” fel az összes csillagot is. A pályák egyre jobban bonyolódnak, egyre több sugár lesz, egyre több lencse, szinte képtelenség abbahagyni annyira szórakoztató és látványos is egyben. Nekem egy kicsit a Room jutott róla az eszembe és minden esetben (most is) ha a Room jut eszembe valamiről akkor szinte mindig öt pontos játék.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: * *

 

Lifeslide (A Hónap Játéka):

Megszületett a hónap játéka kérem szépen, nem semmi ez a február igencsak nehéz dolgom volt eddig, olyan sok jó játékkal találkoztam, de elég volt a Lifeslide-al csupán öt másodpercet játszanom, olvasva az alapkoncepciót ami már rögtön az első menüpontban kiderül és könnyek szöktek a szemembe. Választhatunk ugyanis hogy végtelen módban szeretnénk repkedni szabadon vagy pedig a történetet választjuk ahol szimbólikusan végigrepülünk az életen. Ezt eleinte nem igazán értettem majd elindult a játék és teljesen elvarázsolt ez a csodálatos utazás, egyrészt ugye hihetetlenül dallamos, csodaszép és egyben pörgős muzsika szól a játék alatt, ami nálam instant +2 pont, majd jön az egyszerű mégis kihívásokkal teli játékmenet, ahol egy papírból hajtogatott repcsit irányíthatunk. Háromféle dolgot vehetünk majd közben fel, lesznek a sárga pontok amik az időnkhöz adnak hozzá, majd lesznek a kék pontok amikkel a repcsit fejleszthetjük illetve lesznek a szívecskék amivel az életünket tölthetjük fel. Ezen kívül lesznek zöld gyorsítópontok amivel némileg felgyorsulhatunk, narancssárga kulcsok amikkel rejtett ajtókat nyithatunk ki illetve természetesen gyüjtögetnivaló repcsik is hogy némi designt is vigyünk a játékba. A Lifelside egy csodálatos játék, pszichedelikus élmény, és ha kicsit belegondolunk az üzenetébe akkor végtelenül pozitív, csodálatos, beragyogja a napunkat és olyan töltetet ad neki amihez foghatóval igencsak ritkán találkozni manapság. Köszönöm a készítőknek!

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Mini Motorways:

A hónap cukidíjas játéka mindenképpen a Mini Motorways, ami gyakorlatilag egy mini Sim City, lehetne akár a jövő mérnökeinek a kineveldéje is. A játék szemtelenül egyszerű és letisztult, nyitunk egy házikóval és egy gyárral, a cél az hogy az ujjunkat használni építsünk a kettő között egy utat. Lehetőségünk van építeni és törölni, ehhez nem kell mást tennünk mint megérinteni a képernyőt ezzel belépve a tervezői módba, ha újra tapizunk egyet akkor kilépünk, a városunkat meg dupla ujjal tapizva tudjuk szkrollozni, persze erre csak akkor lesz szükség ha már kellően nagy. Ahogyan haladunk előre a játékban megjelennek az antiszemita kék színű épületek és kék színű gyárak, akik azt szeretnék ha külön összekötnénk őket. Szerencsére a kereszteződések nem antiszemiták, viszont ezekhez érdemes egy kereszteződési lámpát rakni, hogy a kocsik ne koccanjanak össze. Később tudunk majd hidat is építeni, közben kedvünkre áttervezhetünk mindent nem kell törődnünk azzal ha egy-egy kocsi hirtelen út nélkül marad, megtalálja ő a helyét emiatt ne aggódjunk. Ha eltelik egy nap kapunk ajándékba pár darab új utat illetve mindig jön valami friss finomság amivel még könnyebben tudjuk mozgósítani városunkat. A Mini Motorways így elsőre egy fantasztikus kis játék, mindenképpen próbáljátok ki.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Murder Mystery Machine:

Igaz hatásosan, látványosan, stílusosan indul ezzel meghozza a kedvet mindenkinek, de sajnos ez a játék nem való mindenkinek. Ellentétben a megszokott pörgős stílustól ez a játék kifejezetten lassú és véleményem szerint túl van bonyolítva. figyelembe kéne venni, hogy ez itt az Arcade részleg ami alapvetően a felhőtlen játéktermes játékokról kéne hogy szóljon. Kapunk az elején egy tutorialt, de már az is annyira bonyolult és elsőre érthetetlen, hogy sokan lesznek akiket már ezzel elveszítenek a készítők. Pedig alapvetően egy nagyon jó és érdekes Point&Click kalandjátékról beszélünk ahol komoly nyomozásokat kell lefolytatni, összekötni a fonalakat majd meghozni a végső döntést. De mint írtam túlságosan bonyolult, lassú és mindemellett még az irányítás sem a legjobb, ami biztos hogy ezt is csak iPaden érdemes játszani mert telefonon kb. semmit nem fogunk látni. Aki beleszeret annak sorry, de itt most az első benyomást szoktam pontozni és az nálam most nem volt valami jó.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Lifeslide

>>> Apple Arcade 2021 Január

>>> Apple Arcade 2020 December




Kommentek megjelenítése