2020 Október・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2020.10.27 - 08:26   |   Írta: Ca$h   |   803
27. okt 2020 Október・Apple Arcade

Jöhet akkor az októberi Apple Arcade csemegézés?

Slash Quest:

A Slash Quest egyike az újabb játékoknak, mindenképpen a kreatívabb, különleges megközelítésű játékokhoz sorolnám. Ez rögtön az elején a bevezető sztorinál ki fog derülni, ahonnan megtudjuk, hogy volt valaha egy csodálatos Királynőség (igen, jól olvastad, olyan mint a királyság csak itt egy királynő a vezér) ahol a hatalmas és legyőzhetetlen királynő tartotta meg a békességet még hatalmasabb és még legyőzhetetlenebb pallosának köszönhetően. Minden este kiment az erdőbe hogy leszeleteljen pár rosszfiút, de egyik este sajnos csapdába csalták és azóta nem lehet tudni pontosan hol van, ahogy a kard is odaveszett. Szerencsére nem sokkal később egy nem túl beszédes kislány megtalálta őt, szerencsére viszont a kard beszédes helyette, szóval gyorsan meg is tanít minket az alapokra. Összesen három gombot fogunk csupán használni, az egyik a balra pörgés a másik a jobbra pörgés majd, lesz még egy előrehaladás gomb is. Kissé nehézkes és érdekes az irányítás, de szerencsére nem szemét a játék, tehát nem tudunk leesni sehol, szóval gyakorlatilag pöröghetünk szabadon előre út közben mindent felszeletelve. Ha levágunk pár ellenfelet akkor a kard meg fog nőni, amire gyakran szükség is lesz lévén mindenhez a kard fog kelleni. Hidak működtetésére, kapuk kinyitására, az időnként jelentkező ügyességi parkör részekhez és még sorolhatnám. A játék jópofa, kellemesen nyitja a hónapot, de nem éreztem rajta olyan nagy különlegességet, ami miatt kitűnhetne az amúgyis igencsak erős Apple Arcade felhozatalban. A közepes étékelés annak köszönhető, hogy igencsak magasan van a mérce a többi játék miatt. A telefon természetesen kb. három perc után már felgyullad a kezünkben, úgyhogy ugyancsak iPad használata az ajánlott.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

The Survivalist:

A Survivalist ahogyan az a nevében is van a túlélésről szó, a  játék elején kreálhatunk magunknak egy kis Robinsont akinek egy lakatlan szigeten sikerült hajót törnie, a cél nyilván az hogy túlélve a nehézségeket kijussunk. Stílusát tekintve gyűjtögetős, felfedezős, forge-olós kalandjáték. Körbejárjuk a szigetet út közben felveszünk mindenféle cuccot és ezekből heggesztünk mindig valami fontosat ami a túléléshez és továbbjutáshoz kelleni fog. Időnként találni fogunk barlangokat vagy Tombokat, amiket ha megfejtünk és kilogikázunk ugyancsak valami fontos tárgy üti a markunkat. A játék zenéje fantasztikus, a pixeles grafika a korai 80-as éveket idézi fel bennünk, biztos vagyok benne hogy lesznek olyan emberek akik oda lesznek érte, jó hogy bővítik a választékot és a stílusokat, de sajnos ez nagyon nem az én világom.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

The Collage Atlas (A Hónap Játéka):

Nagyon úgy néz ki, hogy megint megtaláltam a hónap játékát, de még majd eldöntöm a többi játék tesztelése után. A Collage Atlas egy fantasztikus játék, egy igazi művészi alkotás, stílusát tekintve igencsak szabadon értelmezhető hogy miről szó, vagy hogy mi a lényege, nekem olyan érzésem volt mintha egy csodálatos illusztrációs mesekönyv kellős közepén lennék, ahol azt a nem kicsit feladatot kaptuk, hogy betüről betüre összerakjuk azt. „Eleinte nem volt semmi, majd el kezdtek nőni a virágok ...” ezekkel a sorokkal indul a játék és ezzel együtt elkezdődik egy csodálatos utazás valahol a látvány és a fantázia mezsgyéi között, kis rosszindulattal azt is mondhatnánk hogy egy igencsak komoly drogos trip, de ne legyünk ilyen cinikusak. Maradjunk inkább a rakjuk össze a mesekönyvet koncepciónál, még csak belekóstoltam a játékba de simán el tudom képzelni hogy idővel az egyedi fekete-fehér design ami a játékot jellemzi, át fog váltani egy csodálatos színekben pompázó látvány orgiává. Tipikus Apple Arcade játék, teljesen elvarázsolja az embert, a látvány az egészen elképesztő, az aláfestő zene komolyan elérzékenyít, mindenképpen tegyetek vel egy próbát.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Card of Darkness:

Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor a Card of Darknesst egyetlen ember csinálta, ez már önmagában is elég arra hogy felhívja magára a figyelmet, esetlegesen az elismerést. Az már rögtön a játék elején látszani fog, hogy mennyire stílusos és egyedi. Nekünk annyi dolgunk lenne, hogy a kalandorunkkal eljussunk a Dungeon egyik oldaláról a másikra. Ehhez folyamatosan kártyákat fogunk felnyitogatni, a kártyákat random adja a játék és alapvetően nincsen belőlük olyan sok fajta. Lesz ami kincset ad (arany), lesz ami életet (HP), lesznek fegyver kártyák és persze lesznek ellenfelek (mindenféle lény, különböző képességekkel). Ha megtámadunk egy lényt, de nincsen nálunk fegyver, akkor nyilván levonja tőlünk azt a sebzéspontot amivel a lény rendelkezik, ha van nálunk fegyver akkor az felfog a sebzésből valamennyit, ha az ellenfelünk sebzés pontja magasabb a fegyvernél, ha alacsonyabb akkor persze semmit nem kell felfogni. Külön érdekességnek számít, hogy nem mindegy a fegyverünk száma páros vagy páratlan, mert ha páros fegyverrel támadunk páratlan lényt akkor a fegyó széttörik és maradunk megint csupasz kezesek és fordítva. A játék zseniálisan dobálgatja a kártyákat, komolyan el kell gondolkozni azon, hogy mikor melyik lapot választjuk, melyik lényt támadjuk meg. Gyűjtögessük bőszen az aranyat, mert a shopban értékes sötétség (Darkness) kártyákat tudunk venni illetve használni, lesznek amik buffot adnak, lesznek amik egyszer használatosak, de tény hogy alapjaiban változtatják meg egy-egy meccs kimenetelét, nem véletlenül ez a játék címe. Nekem nagyon tetszett elsőre a cucc, mindenképpen próbáljátok ki.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

Cardpocalypse:

A Cardpocalypse egyszerre egy TV-műsor és egy kártyás játék, célja természetesen hogy a gyerekeket szórakoztassa és hogy ők a szülőket folyamatosan pumpolva összegyűjtsék az összes értékes lapot. Főhősünk egy tolókocsis kisgyerek, aki rögtön már első nap az iskolába menet összebarátkozik egy vagány kicsajjal, aki megtanítja neki a kártyajáték alapjait. Érdekesnek tartottam, hogy míg maga a játék nem igazán tud semmi újdonságot felmutatni a többi kártyás játékhoz képest, még a szabály alapjai is szinte egy az egyben MAGIC, addig van a játékban egy története, amin szépen végig haladva megismerkedhetünk ezzel a világgal és a benne szereplőkkel. Lesz bonyodalom, izgalom, szörnyek, minden ami egy tini horrorhoz szükséges, mindeközben meg kaptunk ide Apple Arcade-ra is egy pofás kis kártyajátékot, egyedi grafikával, 80-as évekbeli zenékkel és hangulattal, a gond csak annyi, hogy aki ismeri a legnagyobb címeket (MAGIC, Hearthstone stb.) kétlem hogy emiatt hagynák őket abba, mert annyi egyedi nincsen benne hogy otthagyjuk kedvenceinket, vagy hogy esetlegesen másfelé kacsintgassunk.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Cat Quest II:

A Cat Quest II az egyik első játék volt tavaly amikor megjelent az Apple Arcade, már akkor szemezgettem vele, de olyan elképesztő volt a választék hogy valahogy kimaradt. Sebaj most bepótoljuk az összes régebbi címet is, nem maradhat ki egy sem a sorból. Egy rövid bevezető történet után megtudhatjuk az igencsak sablonos hátérsztorit, amire inkább ki se térek annyira nevetséges. Alapvetően az egész játék hangulata könnyed és humoros, folyamatosan macskákkal kapcsolatos szójátékokkal szórakoznak benne, szóval közepes angoltudás nem árt azért a játékhoz, lévén részben kalandjátékról beszélünk, alapvetően inkább a hack&slash és point&click vegyes stílusába sorolnám, fura példával élve olyan mint egy végletekig leegyszerűsített Diablo. Lesz egy térkép teletömve pályákkal és kazamatákkal (annyira ostoba ez a magyar név, nem lehetne inkább Dungeon?) amiket kedvünkre felfedezhetünk már ha rendelkezünk a megfelelő szinthez hozzá. Folyamatosan csak szeletelünk, felfedezünk lootolunk, szintet lépünk majd szépen eljutunk a végére és ennyi. A jópofa könnyed stílusától és humorától eltekintve nem kell semmi extrára számítani, de erősíti a felső kategóriás közepes tábort amiből nem kevés van manapság a piacon.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

ChuChu Rocket Universe:

A ChuChu Rocket volt a másik esélyes a hónap játékra címre, tekintettel arra, hogy egyszerre imádnivaló és zseniális a játék. Mi amolyan űregerekkel vagyunk, akik ostoba Lemmingek módjára mennek egyenesen majd ha falnak ütköznek elfordulnak egy irányba és mennek tovább egyenesen. Nekünk az lenne a feladatunk hogy nyilakat rakjunk le nekik a földre, amikkel el tudjuk terelni a csöppségeket az életmentő rakéta felé. Természetesen minden pályát lehetséges akár három csillaggal is teljesíteni ehhez a legtöbbször a felhasznált nyilak száma lesz a kulcs, minél kevesebbel oldjuk meg a pályát annál nagyobb esélyünk van a maximális pontszámra. A csúnya gonosz bácsi - aki ellopta az összes csillagot - munkáját kell nekünk most reverzálni, tehát újra fényessé tenni a csillagképeket, amit egyszerűen csak a csillagok begyűjtésével tehetünk meg. Ha elég csillagot szereztünk akkor teljes lesz a csillagkép és jöhet a következő. A játékban van single és multiplayer is, Arcade buddyk hiányában a multit nem volt lehetőségem kipróbálni, de tekintettel a játék zsenialitására gondolom az is nagyon jó móka lehet, mindenképpen próbáljátok ki.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. Sziasztok! A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: The Collage Atlas

>>> Apple Arcade 2020 Szeptember

>>> Apple Arcade 2020 Augusztus




Kommentek megjelenítése