2020 Február・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2020.02.17 - 09:44   |   Írta: Ca$h   |   941
17. feb 2020 Február・Apple Arcade

Jöhet akkor a februári Apple Arcade csemegézés?

Super Impossible Race:

Nem is lehetne jobb játékkal kezdeni a hónapot, mint a Super Impossible Race. Volt már olyan rémálmotok, hogy ültök a WC-n majd hirtelen azt veszitek észre, hogy a hatalmas, végtelen, sötét világűr közepén csücsültök? Nem? Szerencsések vagytok. Ebben a játékban valami hasonlóval lesz dolgunk, ugyanis az űrben fogunk versenyezni, egy golyóban ülve, a látnivaló se lesz kutya ugyanis alattunk mindig lesz egy bolygó, a cél az lenne hogy a pályán maradjunk (ez nem olyan könnyű mint azt elsőre gondolnánk) és hogy minél hamarabb teljesítsük a küldetést amit éppen adnak nekünk. Ez lehet csak szimplán idő alatti teljesítés, kapuk gyűjtögetése, karikákon átrepülés vagy éppenséggel a verseny első helyezete. Szabályok nincsenek, ha véletlenül letérünk az útról de sikerül valahogy visszairányítani a golyót, már mehetünk is tovább, ez különösen jó stratégia egy verseny alatt ahol egy kis szerencsével akár a fél pályát le tudjuk rövidíteni. A játék igencsak tartalmas, ahhoz képest hogy csak egy Arcade címről beszélünk, öt lehetséges játéktípus közül választhatunk (Career, Daily Track, Online Race, Race, Endless mode). Szóval lesz tennivaló bőven, magát a golyót is kedvünkre tudjuk változtatni az öt alap statisztika alapján (kormányozás, levegőbeli irányítás, turbó, újratöltődés, pattogási blokkoló). A változtatások közben ráadásul a jármű designja is változni fog, meglehetősen látványos külsőket találtak ki a készítők. Mindent egybevetve a kategóriáján belül meglepően profi munka, elképesztő grafika, pörgős muzsika, szavatosság kiváló, így első blikkre csípőből dobnám neki a maxi pontot.

Első Benyomás: 5/5

 

Pac-Man PR:

Pac-Man gondolom mindenkinek megvan, minden idők egyik legsikeresebb és legkedveltebb játékautomatája, ez meg itt a PR avagy a Party Royale, csak hogy divatosak legyünk és megfeleljünk a mai napok játékvilágának. A játékmenet ugyanaz, csak éppenséggel négyen leszünk a pályán, a cél az hogy felzabáljuk az összes pöttyöt, ha ez megtörtént akkor azok újrateremnek és felgyorsul picit a játékmenet. Lesznek itt is szellemek, akiknél egy egészen picit gyorsabbak vagyunk szerencsére, illetve lesznek időnként megjelenő powerupok is, amik nagyon huncutul mozognak, gyakorlatilag menekülnek előlünk és egy egészen picivel gyorsabbak, szóval csak trükkös módszerekkel lehet őket felvenni. Ha viszont sikerül akkor mindent és mindenkit fel tudunk zabálni, ez lenne a győzelem kulcsa, ha mindenkit megeszünk mielőtt lejárt az idő nyerünk, ha ez nem sikerül az nyer akinek a legtöbb pontja van. Lehet választani solo és partyplay között, ha vannak haverjaink mindenképpen a partyt ajánlanám. A Pac-Man PR kellemes kis szórakozást ígér, esetlegesen egy házibuli unalmasabb időszakaiban is, de nem egy mindent megreformáló szabvány, az ideje már évtizedekkel ezelőtt lejárt sajnos.

Első Benyomás: 3/5

 

Dodo Peak:

A Dodo Peak egy vérbeli árkád, ügyességi játék, senkit ne tévesszenek meg az imádnivaló hangok és a játék grafikája vagy éppen a játékmenet. Dodónak (nem, nem a kacsa, sem a hamburgeres) nehéz feladat jutott, a világban szétszóródott tojásokat kéne összeszedni, kikelteni, majd a pici csöppségeket biztonságban hazajuttatni. Madárkánk egyesével tud ugrani a négy égtáj felé irányítva, szerencsere ha egy irányba lenyomva tartjuk a képernyőt, akkor legjobb tudása és a leggyorsabb képességei szerint ugrál egy irányba. Ha megvannak a csöppségek, akkor szépen kacsasorban követnek minket, leutánozva minden előbbi lépésünket. Ezzel gyakorlatilag egy láncot hozunk létre, alaposan végig kell gondolnunk hogy milyen irányba haladunk, mert a minket követő porontyok pillanatok alatt csapdába vagy valami állatba tudnak futni, ami a játék azonnali végéhez vezet. Aki három csillagosra akar teljesíteni minden pályát kösse fel a gatyát, mert már kb. az ötödik pályától komolyabban bemorcul a játék. Az igazi kihívásfüggőknek meg ott lesz a hetente jelentkező weekly challenge, ami igazán komoly kihívás lesz mindenki számára, még a tapasztaltabb ugrálóknak is. A pályákért jutalom arany jár, amikért meg egyre látványosabb és viccesebb madárkákat tudunk vásárolni magunknak. Az értékesebbek már jóval gyorsabbak is lesznek a lista elején lévőknél. A Dodo Peak megérdemel egy próbát!

Első Benyomás: 4/5

 

Charrua Soccer:

Múlt hónapban már kipróbáltunk egy igazán első osztályú focis játékot, a fene se gondolta volna, hogy lehet még ezek után újat mutatni. A Charrua Soccernek ez több fronton is sikerült, első körben ott a grafika és a hangulat a játék egyszerre ultra cuki és mégis valahogy olyan vagány marad, nem tudom hogy csinálja de a tények makacs dolgok. A másik pedig az irányítás már a Sociable Soccer irányítása is fantasztikus volt, de a Charrua valahogy még ennél is jobb. Persze nem annyira élethű és szimulátorszerű mint a Sociable, ez sokkal inkább árkád, de ahhoz képest hogy kettő gombunk van csupán csípőből csináljuk a cseleket, ugorjuk át a labdát és lövünk olyan gólokat hogy kiszakad a kapu. Lehetőségünk lesz tanulgatni az irányítást, lejátszani egy gyakorló meccset (Tutorial), játszhatunk barátságos mérkőzést (Friendly mach), részt vehetünk tornán (Tournament) végül pedig de nem utolsó sorban mindenki nagy kedvencét a tizenegyeseket (Penalty mach) is gyakorolhatjuk. Ha valakinek esetlegesen nem tetszett a Sociable Soccer akkor biztos vagyok benne, hogy ez tetszeni fog, adjatok neki egy esélyt!

Első Benyomás: 4/5

 

Secret Oops:

Ismerjétek meg Károlyt, ő a világ legjobb kémje, de egy kicsit más mint a többi ... mert teljesen idióta. Ezek lennének a játék bemutatkozó sorai, ami igazából zseniálisan közli velünk a játék egész lényegét. Szuper titkos információkat kell megszerezni a világ legszupertitkosabb laborjaiból, csak egy idióta van a Földön akit el lehet küldeni egy ilyen küldetésre, de szerencsére rendelkezésünkre áll, a kémlelő 3000 aminek köszönhetően távirányítással megmondhatjuk Karcsinak, hogy merre menjen. Emberünkre rányomva elindul egy irányba és meg sem áll amíg neki nem ütközik egy riasztónak, szóval nekünk az lenne a dolgunk hogy ezeket előtte mindig inaktiváljuk. Szerencsére elég csak hozzájuk érnünk és amíg így teszünk nem fognak működni. A játékban a nehézséget az okozza, hogy a képernyőt folyamatosan forgatnunk kell, ha látni akarunk mindent, illetve olyan apró és pici az egész, hogy a legjobb ha nem iPhone-on hanem iPaden játszunk a játékkal. Lehetőségünk lesz arra hogy AR-ben játszunk illetve ha vannak haverok akkor meg is hívhatjuk őket egy jó kis multis mókázásra. Sajnos nekem nincsenek haverjaim Apple Arcade-ban szóval ezt nem tudtam kipróbálni. A Secret Ooops egy kreatív, vicces játék csak engem valahogy nem fogott meg annyira, talán titeket meg fog.

Első Benyomás: 3/5

 

Butter Royale:

Ha másért nem is de a cím miatt (Butter Royale = Battle Royale) már mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a játékot. A legfőképpen PubG és Fornite által elhíresült, a fiatalok körében imádott Battle Royale játékmódot hivatott kicsit barátságosabb, viccesebb környezetbe rakni, ahol a fegyverek ketchupot vagy éppen mustárt lőnek. Nincsen se vér se halál, ha „kinyírunk” valakit akkor az is csak csillagokat lát és megpihen. Három mód közül választhatunk, az első hogy AI ellen nyomulunk ez egy tréning meccsnek esetlegesen jó lehet, de annyira nevetségesen buta az AI, hogy ha igazi megmérettetést szeretnénk akkor válasszuk a Solo vagy csapatmunkát (továbbra sincsenek Apple Arcade bádik akikkel tolhatnám). Soloban 32 ember áll egymással szemben, csak egy maradhat alapon, amolyan Hegylakósan oldjuk meg a dolgot, kell hozzá egy kis szerencse illetve nem árt tudni célozni sem. Emberek ellen különösen kemény kihívás tud lenni a játék, de úgy vélem a fiatalok imádni fogják. Én személy szerint rihirühellem a BR-t, de a kedvetekért kipróbáltam, tíz teljes percet áldoztam fel az életemből, mert értetek mindent ugye.

Első Benyomás: 3/5

 

Skate City:

Régebb óta szemezgetek már ezzel a játékkal, de mint általában a legtöbb sport játékot ezt is csak halogattam és halogattam, de mekkorát tévedtem édes Istenem! A Skate City egy kifejezetten kellemes darab, nekem aki nagyon nem vagyok képben az ilyen játékokkal is hosszú órákig szórakozást tudott nyújtani. Első körben megtanítanak minket az alapokra, az irányítás logikus és kézreálló, csak arra kell figyelnünk, hogy mindig legyen lendület (képernyő jobb alsó sarka), ne menjünk neki semminek mert akkor logikusan borulni fogunk. Egyébiránt a képernyő bal oldalát söprögetve 360 fokba, (ugyanez a jobb oldalánál is) egészen más trükköket fogunk csinálni, sőt mi több képesek leszünk pörögni is, repülés közben egyszer vagy kétszer tapizva a képernyőt, illetve ha grindolunk (ez az amikor a deszkával félig rajta vagyunk valamin, mondjuk korlát és csúszunk rajta) akkor oda kell figyelni hogy az egyensúlyunk középen legyen. Első körben három komplett város elérhető, az első ingyenes pálya Los Angeles, a többit pontokért tudjuk megvásárolni. Választhatunk végtelen skate-elés között, csinálhatunk challenge-eket vagy éppenséggel versenyezhetünk is minél magasabb pontokat elérve. A Skate City egy szuper játék, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Első Benyomás: 4/5

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. Sziasztok! A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$ az éves díj 49.99$.


Kommentek megjelenítése