Apple Watch 6 kívánságlista – Ezeket látnánk szívesen #2

Tech Hírek   |   2020.08.17 - 13:00   |   Írta: ARPII   |   1935
17. aug Apple Watch 6 kívánságlista – Ezeket látnánk szívesen #2

A tökéletesnél is van jobb?

Az okosórák piaca nem tegnap született, ezt jól mutatja az is, hogy már az Apple is a hatodik szériás modelljét fogja piacra dobni idén ősszel, ráadásul ők csak később szálltak be a bizniszbe. A késés ellenére az Apple Watch bemutatása óta egy olyan termék, aminek egyetlen másik sem érhet a nyomába, egy arany sztenderd, és ezt mint Android felhasználó mondom. Az almás óra évről évre jobb lett, előszőr GPS-t kapott, aztán eSIM kártya lehetőséget, kisebb házat, nagyobb kijelzőt, EKG mérési lehetőéget, és még sorolhatnánk.

Mostanra odáig fejlődött az eszköz, hogy szinte tökéletesnek is nevezhetnénk, ugyanis nagy kivetnivalót már nem igazán találhatunk rajta, mi viszont összeállítottunk Nektek egy listát, ami remélhetőleg az Apple mérnökeinél is hasonlóan néz ki.

Kamera FaceTime hívásokhoz, és gyors szelfikhez

 

Egy előlapi kamera remek lehetne FaceTime-hoz, ha pedig elfordítanánk a karunkat, akkor készülhetne is a gyors helyzetjelentés a barátoknak, hogy mi már bizony itt vagyunk a szórakozó hely előtt.

Természetesen a helyhiány miatt itt nagyon limitáltak lennének a lehetőségek kameraszenzor téren, és az elkészült kép minősége bizonyára hagyna maga után kívánni valót, de néha egy rossz kép is jobb mint a semmi.

Gondoljunk csak bele, hogy sportolás közben amikor éppen nincs nálunk iPhone, de éppen látunk valami érdekeset, ami igazán megérne egy fotót, akkor tényleg hasznos lehetne még egy gyengébb felbontású szenzor is.

 

Erősebb hangszóró

 

Itt nem arról van szó, hogy az Apple Watch-nak rossz hangszórója lenne, egyszerűen csak előfordul, hogy egy zajosabb környezetben, például a tömegközlekedésen nem éppen a legkényelmesebb egy hívást lebonyolítani, amin egy erősebb hangszóró sokat dobna.

 

Még több életfunkció monitorozás

 

Az Apple Watch nem csak egy kütyü, életeket is képes menteni. Amikor ugyanis az Apple hozzáad egy újabb szenzort az órához, azzal tovább nő a lehetősége egy élet megmentésének.

Ez szerencsére úgy tűnik hogy nem csak a mi listánkon jelenik meg, ugyanis nemrég kaptuk az EKG mérést, idén pedig már a véroxigén szintünket is figyelemmel kísérhetjük majd. Ez segíthet a tüdőbetegségben szenvedők számára, különösen most, a korona vírus idején. Emellett pedig az Aktivitás alkalmazás is jó hasznát veheti majd ennek az új szenzornak.

 

Még pontosabb GPS

 

Többen észrevették már, hogy hiába is mennek minden nap ugyan azon a távon futni, az Apple Watch mégis más adatokat mutat nekik, itt akár 0,6 km eltérésről is beszélhetünk, egy 10 kilométeres futás során.

Maga az útvonal amit az óra mutat, szintén nem teljesen pontos, igaz már javult az évek során, de még mindig hagy maga után kívánnivalót. Elképzelhető, hogy az óra fém háza árnyékolja le a jelet, és az olcsóbb műanyag házas órák ezért mutathatnak jobb értékeket töredék áron. Ez persze nem egy olyan dolog, amiről le szeretnénk mondani, hiszen nevetségesen nézne ki egy műanyag borítású Apple Watch.

 

Hogy néz ki a Ti listátok?

Mi ebben a két részes cikksorozatban próbáltuk Nektek összehozni azokat a dolgokat, amiket a szívesen látnánk az idei Apple Watch-tól. Nektek ez a lista hogyan festene? Írjátok meg nekünk kommentben, ha pedig még nem láttátok volna a cikk első részét, akkor azt ezen a linken keresztül megtehetitek.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése