A Huawei végleg elzárja a Google-alkalmazásoktól a Mate 30-asokat

Tech Hírek   |   2019.09.23 - 18:29   |   Írta: H.A   |   6669
23. szept A Huawei végleg elzárja a Google-alkalmazásoktól a Mate 30-asokat

Úgy néz ki, a Huawei nem hagy kiskapukat a Google-alkalmazások telepítésére!

Zárva maradhat a bootloader, ezzel pedig végleg elzárja a Google-alkalmazásoktól a Huawei a Mate 30-asokat.

Bár úgy fest, hogy mind a Google, mind a Huawei küzdött az üzletükért, az Egyesült Államok kötötte az ebet a karóhoz – a kínai techcég továbbra is tiltólistán van a tengeren túlon. Ennek pedig bekövetkezett az első kézzel fogható változása is, hiszen a Mate 30 széria a nyílt forráskódú Android rendszerrel került bemutatásra, ám az embargó miatt hiányoznak a Google szolgáltatásai.

Az amerikai tech óriás ökoszisztémája nélkül nehézkes rajtra számíthat a Mate 30, legalábbis a hazai piacán kívül. Az elemzők és a cég szerint azonban Kínában még magasabbra juthat a Huawei azzal, hogy a Google nélküli mobiljaikat inkább arra a piacra hegyezik ki. A jól megszokott Play Store helyett érkezik a Huawei App Gallery, amiben rengeteg alkalmazás közül böngészhetünk, ám a Google hivatalos áruházához képest ez még mindig csak egy gyenge alternatíva.

A vas pedig erős, sőt. A Mate 30 és Mate 30 Pro talán annyira kecsegtető, hogy még a Google szolgáltatásai hiányában is fontolóra vehető a vásárlás. Emiatt pedig reménykedhettek a Huawei rajongói, hogy a kínai techcég hagy kiskapukat arra, hogy nem hivatalos módon kerülhessen vissza a Mate 30 a Google ökoszisztémájába. A vállalat szerint azonban nem valószínű, hogy megadják ezt a lehetőséget a vásárlóknak.

A Huawei egyik szóívivője ugyanis nemrég úgy fogalmazott az AndroidAuthority szaklapnak, hogy „nem tervezik a bootloader feloldását” a Mate 30-as szériában, vagyis nem hagyják meg a nem hivatalos rendszer telepítésének lehetőségét. Ez azért is érdekes, mert Richard Yu, a vállalat fogyasztói ágazatának vezérigazgatója a bemutatókor úgy fogalmazott, hogy ennél a mobilnál igyekeznek majd szabadságot adni a felhasználóknak, hogy azok az eddigieknél jobban személyre szabhassák a készülékeket.

Hogy pontsan miként is dönt végül a Huawei, egyelőre nem tudni, de ami biztos, hogy a Google szolgáltatásai nélkül valóban nagyon nehezen áll majd meg a saját lábán a Mate 30-as széria Európában, amivel természetesen a Huawei is nagyon jól tisztában van.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése