Így kellene töltened az iPhone készüléked

Tippek és trükkök   |   2019.03.05 - 23:30   |   Írta: B.Csabi   |   37302

Most megmutatjuk, hogyan töltsd fel az iPhone-od megfelelően, továbbá arra is választ adunk, hogy jót tesz-e neki az egész éjszakás töltés.

Az Apple okostelefonjai abszolút a csúcskategóriába tartoznak, de ha nem figyelünk oda, és nem megfelelően töltjük, akkor az akkumulátor hamar tönkremehet, és ez az egész telefonra nagy hatással lehet a jövőben. Ez a cikk most ebben fog segíteni, hogy Veled ez ne történhessen meg.

Amióta megjelentek az okostelefonok, azóta a legközkedveltebb módja a töltésnek az, amikor este az ágyba esve feldugjuk, majd reggel levesszük, ami olyan 6-8 töltésre elegendő időt jelenthet egyhuzamban, ez persze egyénenként lehet több vagy kevesebb. Ez eleinte nem is jelentett akkora nagy gondot, hiszen a régebbi telefonoknak több töltési idő kellett, de ahogy fejlődött a technológia ennek ideje folyamatosan rövidebb lett, és ma már akár 2 óra alatt feltölt okostelefonunk.

Az Apple lítium-ion akkumulátorokat használ az iPhone-hoz, mert ez gyorsabb töltést, hosszabb üzemidőt és jobb teljesítményt eredményez, bár ennek a fajta akkumulátornak is van egy buktatója: nem szereti, ha engedjük lemerülni, majd onnan 100%-ra feltöltjük minden nap.

Azt javasolja az Apple, hogy tartsuk a töltési szintet 40% és 80% között; a 100% nem igazán ideális, de nem károsítja annyira az akkumulátor állapotát; mintha engednénk teljesen lemerülni - tehát a megoldás, hogy mindig figyeljünk oda a töltöttségre és 40%-nál tegyük fel töltőre.

Ne használjunk akármilyen töltőt, a legtökéletesebb, ha azt használjuk, amit kaptunk eszközünkhöz. Próbáljuk kerülni a nagyon olcsónak tűnő töltőket.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a gyorstöltés roncsolja-e az iPhone akkumulátorát. Az iPhone 8 volt az első olyan Apple telefon, amely támogatta a Gyors töltés funkciót, és az újabb iPhone-ok is támogatják. Tehát a megfelelő töltési módszerrel a gyors töltés nem rontja az akkumulátor állapotát, de persze az idő elteltével az akkumulátor minősége romlani fog, de ez segíteni tud, hogy a romlás egyenletes legyen.

Forrás: Macworld

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése