iMac – mikor frissülhet a külső?

Tech Hírek   |   2019.03.20 - 20:05   |   Írta: SzavaRicsi   |   1860
20. márc iMac – mikor frissülhet a külső?

Már hét éve húzza az iMac ugyanazzal a dizájnnal. Időszerű lenne, hogy frissítsék a külsőt?

Két év kihagyás után az Apple végre frissítette az iMac-eket, ezzel korszerűsítve a cég történelmében legmesszebbre visszanyúló termékét. A hardverek fejlődése kikerülhetetlen, és sokan már így is orroltak az Apple-re amiatt, hogy a cég két évig nem újított ezen a vonalon. A belső update tehát bőven időszerű volt, de ezzel mégsem sikerült teljes mértékig kielégíteni a felhasználókat. Elvégre egy külső frissítés is ráférne az iMac-re, nemde?

Valljuk be, az Apple kijelzővel is felszerelt asztali gépének külseje kezd elavulni, sőt. Csúnyának persze még mindig nem mondhatjuk az iMac-et, hiszen ez a dizájn akkor, amikor bemutatták, bőven megelőzte a korát, de 2012 óta egyáltalán nem nyúltak a házhoz. Pedig elférne némi újítás itt-ott.  A kijelző szuper. Fényes, éles, színes, minden, ami kell. De a kijelzőt egy hatalmas káva veszi körül, ami, ha a monitoripart nézzük, már bőven elavultnak számít. Vegyük példának a MacBookokat, amik az igazat megmondva, kávaügyileg szintén le vannak maradva néhány konkurenstől, de még mindig eget rengető különbséggel találkozunk, ha egy iMac mellé tesszük őket. Az Apple tudna, csak valamiért nem akar.

Egyébként is – hét éve nyúzzák ugyanazt a dizájnt. Foltozgatni nem kell, hisz a konstrukció önmagában külsőre tökéletes, de néhány évente azért be szokott csúszni egy-egy új dizájn az Apple-nél. Eddig ez a legnagyobb kihagyás az iMac-ek történetében, és jobban átgondolva, az elmúlt két évtizedben ez az egyetlen olyan termék, amelyiket ilyen sokáig frissítgettek belül, de hagytak ugyanúgy kívül.

A kérdés a következő: meddig tervez még az Apple ugyanezzel a dizájnnal? A válaszhoz érdemes elkanyarodnunk az Apple Display irányába.

Sokaknak nem lesz meglepetés, de néhányan talán nem tudják, hogy az Apple saját márkás monitorokat is árult, nem is olyan régen. Az utolsó 27 hüvelykes darabokat 2016-ban adták el, Thunderbolt Display néven, mostanra elavultnak számító 1440p-s kijelzővel. A FullHD-hoz mérten ez még mindig jobb, de a 2560 x 1440 képpontos felbontás már az új Retina MacBook Airrel szemben is alulmarad. Az Apple azonban elárulta, hogy nem ez volt az utolsó monitor, amin az almás logó virít.

Phil Schiller, az Apple marketingért felelős vezetője elárulta, hogy az új Mac Prókhoz egy Pro kijelző is dukálna. Dolgoznak rajta. Aztán jött az új Mac Pro, kijelzőt pedig nem kaptunk. Az elemzők szerint viszont ami késik, az nem múlik. Ming-Chi Kuo, mindenki kedvenc almás elemzője szerint idén már megérkezhet a „Pro Display”, amelyet 31,6 hüvelykes képátlóval, és 6K-s felbontással vár a piacra. Egyesek szerint még beépített GPU is kerülhet az új almás monitorba. De mi köze mindennek az iMac-hez? Lényegében az, hogy az új monitor bizonyára új dizájnnal párosul majd, amelyből átszivároghat valamennyi az iMac-hez is. Elvégre a korábbi kijelzők is az iMac külalakjára hajaztak, csak igyekeztek ledobni magukról a felesleges részeket.

Kép forrása: 9to5Mac

Pontosan mire számíthatunk? Amennyiben az elemzőknek igaza lesz, az Apple idén piacra dobja az új monitorját, ezzel remélhetőleg új dizájnt bevezetve. iMac frissítést kaptunk már idén, de a Pro változat még könnyen adaptálhat egy új külsőt. Egyébként is így mennek a dolgok az Apple háza táján. Először a Pro változatok kapnak új dizájnt, és csak ezután változik az olcsóbb termékek külalakja.

Ti mit gondoltok? Érkezhet idén az új iMac dizájn, vagy csak jövőre derül ki, hogy hogyan képzeli el a jövőben az Apple a népszerű asztali gépét?

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése