Az Apple megmagyarázta, hogy miért meghajlott iPad Prókat kapnak a vásárlók

Tech Hírek   |   2019.01.06 - 15:50   |   Írta: SzavaRicsi   |   6910
06. jan Az Apple megmagyarázta, hogy miért meghajlott iPad Prókat kapnak a vásárlók

Túl gyengén "álcáz" az új design. Az Apple szerint ez a gond az új iPadekkel.

Jogos felháborodással posztolt néhány új iPad Pro vásárló bosszankodó bejegyzéseket az almás fórumokra, ugyanis megeshet, hogy a frissen vásárolt tabletet meghajlott állapotban veszik ki legelőször a dobozából.

Az Apple egészen tegnapig csak annyi magyarázattal szolgált, hogy ez az eszközük is szigorú minőségbeli előírásoknak kell, hogy megfeleljen, így a vásárlók által tapasztalható elváltozások szintje a gyártási küszöbön belül van. Ennek értelmében pedig akik meghajlott iPad Prót vásároltak, azok többnyire nem jogosulnak garanciális cserére.

Tegnap valamivel bővebben is reagált minderre az Apple. Az almás techcég szerint az iPad Pro teljesen új, lapos és az éleken szögletes dizájnja nagyítja fel az esetleges apró egyenlőtlenségeket. Azzal nyugtatják a vásárlókat, hogy ez a minimális rendellenesség semmiben sem befolyásolja a tablet működését, illetve hogy normális felhasználási körülmények között nem nőhet az elhajlás.

Mindenesetre a gyártó meghagyja annak a lehetőségét is, hogy valaki tényleg a megengedettnél jobban meghajlott tabletet vásárolt. Ezesetben már számítani lehet rá, hogy ingyen kicserélik az iPadet egy hibátlanra.

Sokan az iPhone 6 Plus esetéhez hasonlítják az új iPad Pro helyzetét, pedig a két eszköz botránya között van egy hatalmas különbség. Az iPhone 6 Plus ugyanis a mindennapi használat mellett volt képes elhajlani, főleg akkor, ha szűk zsebekbe, vagy esetleg hátsó zsebbe tárolták azt. Ezzel szemben az új iPad Pró esetében már a megvásárláskor meg van hajolva a tablet, vagyis nem használat közben, hanem a gyártósoron hajlik meg az eszköz.

Az Apple szerint egyébként az iPad Prók akkor görbülnek el, amikor az egyébként magas hőmérsékleten formált házat lehűtik.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése