Az Apple-megoldás döcög, a hazai viszont már a rendelőkben van!

Tech Hírek   |   2018.11.14 - 22:00   |   Írta: Zsolty   |   5828
14. nov Az Apple-megoldás döcög, a hazai viszont már a rendelőkben van!

Igazi áttörés történt nemrégiben, ami gyökeresen megváltoztathatja az orvosok hozzáállását a „kütyükhöz”.

Emlékeztek, volt ez a cikk a WIWE-ról, a hazai mobil-EKG kütyüről, amiben volt egy kis saját sztori arról, hogy vajon az orvos elfogadja-e az otthon mért adataidat, amik a szakértő véleménye szerint egyébként tökéletesek a megfelelő diagnózis felállítására.

A sztori sikersztori volt, hiszen alanyunk a frissen vásárolt WIWE-val bekopogtatott a rendelőbe, vitte magával a készülékét és a telefonján megmutatta az adatokat a szívdokinak, aki befogadó volt, és rögtön tudta, hogy milyen irányba kell elindulni a vizsgálatokkal. Mindezt azok után, hogy évek óta semmiféle előrelépés nem volt a problémát illetően. Sötétben tapogatóztak, mert képtelenek voltak elkapni a problémát akkor, amikor az fennáll, és produkálja a „hibát”.

Most történt egy hatalmas lépés ebben az ügyben. Mármint abban, hogy ha valaki vásárol egy WIWE-ot - ami bizonyítottan nem csak papíron működik jól, hanem valóban el tudod otthon kapni például az esetleges ritmuszavarodat -, a mért eredményeivel most már bátran fordulhat orvoshoz. Olyannyira bátran, hogy a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. és a Magyar Szívalapítvány felajánlásának keretében gyakorlatilag 35 kardiológiai rendelőbe került már WIWE készülék. Vagyis indokolt esetben egyenesen az orvosoktól kaphat a páciens egy WIWE-ot, hogy dokumentálhassák a rosszullétek, panaszok hátterében álló szívbetegség, rendellenesség okát, ezzel meggyorsítva a diagnózis felállítását.

„A kardiológust nagyon gyakran keresik fel a betegek különböző módon megfogalmazott szívritmuszavar érzésekkel, melyek beazonosítása EKG felvétel nélkül nem lehetséges. A WIWE készülék abban az esetben segít, ha a ritmuszavar ritkán, havonta vagy évente csak néhány alkalommal lép fel, és nem tart annyi ideig, hogy egy EKG vizsgálat elvégzésére sor kerülhessen. A felvétellel beazonosítható a ritmuszavar típusa, az életet veszélyeztető események így gyorsan kiszűrhetők és orvosolhatók” – nyilatkozta Dr. Abonyi János, aki egri rendelőjében használja a WIWE-ot.

Hozzá kell tenni, hogy bár a fentebb említett 35 intézmény között több olyan szakrendelés van, ahol speciális profilú vizsgálatokat folytatnak - mint például stroke-on átesett páciensek vizsgálata, így ezekben az intézményekben nem fogadnak járó betegeket - számos rendelő fogad területi alapon olyan WIWE tulajdonosokat, akik tüneteik és méréseik alapján általános kardiológiai szakvizsgálatot kérnek.

Vagyis, ha rendelkezel WIWE-val, és az adatok alapján úgy érzed, hogy valóban segítségre van szükséged, akkor most már több olyan kardiológiai intézményt találsz az országban, amelyek eleve elfogadottan állnak hozzá a készülékből kinyert adatok diagnosztizálásra való felhasználásához.

Íme az intézmények, rendelők listája: shop.mywiwe.com

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy beszámolhatunk a WIWE térnyeréséről, hiszen valahogy mindig azt gondoltuk, hogy az Apple fog előállni valami igazán nagy dologgal, de a helyzet az, hogy Magyarország most mintha egy lépéssel előttük járna.

Reméljük, hogy soha nem lesz rá szükséged, de jó tudni, hogy van egy olyan készülék, ami egyértelműen előre tud jelezni problémákat, valamint aminek segítségével olyan diagnózist tud felállítani a kardiológus, amire e készülék nélkül egyszerűen nem lennének képesek, hiszen nem cipelhet magával mindenki egy hatalmas gépet, hogy rosszullétkor magára aggassa és méréseket végezzen.

Most nem azért, de sok helyen tesznek ki újraélesztéshez készüléket. Lehet, hogy minden cég portáján el kéne helyezni egy WIWE-ot?

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése