Megnyílt az iOS 14 béta, mutatjuk, honnan tudjátok letölteni!

Apple Hírek   |   2020.07.10 - 23:04   |   Írta: N Marcell   |   7982
10. júl Megnyílt az iOS 14 béta, mutatjuk, honnan tudjátok letölteni!

Már a saját eszközeiteken is bele tudtok pillantani, min is ügyködött az Apple.

Az Apple a mai napon elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14 és a tvOS 14 publikus bétáit. A watchOS 7 és macOS 11 Big Sur frissítések még nem hozzáférhetőek. Ha le akarjátok tölteni valamelyik publikus bétát az elérhetőek közül, akkor az Apple-nek ezen az aloldalán kell jelentkeznetek a bétaprogramra.

Azt érdemes tudni a frissítésekről, hogy egyelőre még félkész állapotban vannak, hiszen csak ősszel, a megjelenésükkor nyerik majd el végső formájukat. Érdemes lélekben felkészülni az esetleges teljesítmény- és stabilitásbeli zökkenőkre, illetve egy másik általános szabály, hogy bétát nem szabad a legfontosabb, minden nap használt eszközökre letölteni, hiszen ezeknél egy nagyobb fagyás komoly problémákat okozhat.  Ha pedig mégis úgy döntenétek, hogy fejest ugrotok a bétázásba, akkor feltétlenül csináljatok biztonsági mentést az eszközötökről még a frissítés letöltése előtt – ennek a mikéntjéről itt olvashatjátok az Apple hivatalos cikkét. Sem mi, sem az Apple nem vállal felelősséget az esetleges kellemetlenségekért, vagy károkért.

De hogy lássátok, hogy nem csak a levegőbe beszélünk, ezekre a dolgokra az Apple is külön figyelmeztet:

„Az Apple Béta Szoftver Program lehetővé teszi a felhasználóink számára, hogy megjelenés előtt kipróbálják a fejlesztés alatt álló szoftvereket. A minőséggel és használhatósággal kapcsolatos visszajelzések lehetővé teszik a hibák felfedezését, kijavítását és az Apple szoftvereinek javítását. Kérjük tartsák szem előtt, hogy mivel a béta státuszban lévő verziók még nincsenek kereskedelmi forgalomba bocsátva, így tartalmazhatnak olyan hibákat és pontatlanságokat, melyek nincsenek jelen egy kereskedelembe bocsátott verzióban. Letöltésük előtt mindenképpen készítsenek biztonsági mentést az eszközről.”

A fejlesztők már a WWDC után megkezdték az OS-ek új verzióinak tesztelését, így kisebb-nagyobb hibák már most ki vannak javítva. Az iOS 14 egyébként komoly változásokat hoz az iPhone-ok használatába, vadonatúj widgetekkel, újradizájnolt Sirivel és okosított alkalmazásokkal. A konkrét fejlesztések listáját egy cikk formában ezen a linken találjátok.

Ti le fogjátok tölteni az iOS 14 (vagy valamelyik másik oprendszer-frissítés) bétáját?

Aki letöltötte és teszteli, az a hozzászólásokban ossza meg velünk is a tapasztalatait!

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése