iPad 10,2" (2019) - Minden amit érdemes tudni róla

Apple Hírek   |   2019.09.11 - 13:30   |   Írta: H.A   |   4331
11. szept iPad 10,2

Az Apple az új iPhone-ok mellett egy új belépő szintű iPadet is kiadott, ami a 6. generációs, 9,7 colos modellt váltja.

Az új, 7. generációs iPad Smart Connector-t és egy nagyobb kijelzőt is kapott és természetesen az új iPadOS-t is használja majd. Nézzük meg a változásokat az előző modellhez képest!

Kijelző

A korábbi, 9,7 colos Retina kijelzőt az Apple egy 10,2 colos panelre cserélte. Ezzel természetesen a felbontás is nőtt, 2048 x 1536 helyett most 2160 x 1620 pixel fér el rajta.

Smart Connector avagy billentyűzet támogatás!

A 6. generációs iPadnél ha nem a kijelzőn akartál gépelni, kénytelen voltál Bluetooth billentyűzetet vásárolni.

Az új, 7. generációs modell viszont megkapta az iPad Pro-nál és iPad Air-nél megszokott Smart Connector-t, amivel lehetővé válik az Apple saját Smart Keyboard billentyűzetének használata is.

Gigabites 4G/LTE

A modem chip is változott az iPadben, mostantól nem támogatja a(z itthon egyébként sem elérhető) CDMA hálózatokat, de cserébe gigabites sebességgel is böngészheted a világhálót az LTE-nek köszönhetően.

És még?

Ezen felül nem változott a 7. generációs iPad az elődjéhez képest. A processzor továbbra is maradt A10 Fusion, a hátlapi és előlapi kamerák is a régiek és az akkumulátor-üzemidő is állítólag maradt a megszokott.

iPadOS

Az idei WWDC alkalmával az Apple bemutatta az új iPadOS-t, ami az iPad készülékek saját operációs rendszere, így az azok ezentúl már valóban többre lesznek képesek, mint az iPhone-ok.

Az iPadOS alapvetően az iOS egy módosított verziója, ami minden szempontból jobban optimalizált az iPad készülékekre és sokkal közelebb áll már a macOS rendszerhez a funkciók tekintetében, mint az iOS-hez.

Olvasd el a részletes cikkünket: WWDC19: az Apple bemutatta az iPadOS-t – megújult kinézet, külső adattárolók támogatása és még sok más

iPad 2019 ár és megjelenés

Szerencsére az ára sem változott, továbbra is 134 990 forintról indul a 32 GB-os Wi-Fi-s modell, és az új készülékek szeptemben 30-tól vásárolhatóak meg.

Bővebben az Apple termékoldalán.

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése