Az iPhone 14 elpusztíthatatlan lesz

Almás Pletykák   |   2021.07.28 - 11:24   |   Írta: ARPII   |   12053
28. júl Az iPhone 14 elpusztíthatatlan lesz

Hamarosan még prémiumabb anyaghasználat érkezik az Apple telefonoknál.

2022 számos érdekességet hoz majd magával Apple fronton, némelyiknek örülünk, némelyik pedig kicsit elszomorít majd pár embert. Utóbbiak közé tartozik az a „tény”, hogy az iPhone mini sorozat megszűnik létezni, ami nem meglepő. Sajnos a 12-es szériánál bemutatkozott kompakt készülék nem hozta az elvárt számokat eladás téren. Bizonyára a 13-as modellek összeállítása már több mint tervező asztalon volt, ezért is valószínű, hogy ott még fogunk látni mini modellt, viszont valószínűleg akkor utoljára.

 

De evezzünk is át vidámabb vizekre, ami szintén a 2022-es iPhone 14 felhozatalt érinti majd. Ugyan az iPhone 13 még meg sem jelent, de sokan már az utódjáról pletykálnak, ami drasztikus minőség béli javulást hozhat az Apple mobil repertoárjába. Ez a változás pedig nem más lesz, mint a titánium ötvözet használata, a készülék házához. Ez több mint valószínű, hogy nem az egész modellpalettát érinti majd, sokkal inkább a Pro szériát, abból is a Max modellt.

 

Az információ a JP Morgan Chase-től származik, ami szerint ez lesz a legnagyobb dizájn béli változás a jövőre bemutatkozó iPhone esetében. A pletykát egyébként a MacRumors is alátámasztotta, még pedig két szabadalommal is, amit a kupertínói cég adott be, nemrég. Az első egy sokkal üvegesebb kinézetet kölcsönözne a titániumnak, míg a másik oxid bevonattal érné el, hogy kevésbé gyűjtse az ujjlenyomatokat. Ami viszont közös bennük, az az, hogy mindkettő megemlít pár tényt az anyag előnyeiről és hátrányairól, például hogy nehezen karcolódik, illetve mágnesként vonzz bármilyen koszt és szennyeződést.

 

Természetesen nem ez lenne az első alkalom, hogy az Apple titániumhoz nyúl. Beszélhetünk itt például az Apple Card-ról, vagy éppenséggel egyes Apple Watch modellekről is. Az elmúlt években már több hasonló szabadalmat is láthattunk a titániummal kapcsolatban, viszont a cég valamiért mégis maradt az alumíniumnál, illetve a rozsdamentes acélnál. Ezúttal viszont talán végre meglépik ezt a váltást, ami nagy előrelépést jelenthet, hiszen a titánium egy sokkal erősebb anyag, így kevesebb is elég belőle, ami egy könnyebb eszközt eredményez majd a gyártási folyamat végén.

A korábban említett JP Morgan Chase jelentésben szerepet kapott mini modell eltörlése viszont nem jelenti azt, hogy kevesebb készüléket kapunk majd jövőre. Ugyanis az iPhone 14 széria kettő darab 6,1 colos, illetve szintén kettő darab 6,7 colos modellből áll majd. Emellett az is szóba került, hogy az iPhone 13 széria nem lesz hatalmas ugrás az iPhone 12 után, ezt ugyanis az iPhone 14 számára tartogatják.

 

Ming-Chi Kuo, a méltán híres és megbízható Apple elemző is szólt pár szót a 14-es modellekkel kapcsolatban, ami a notch-ot érinti, ezt ugyanis felválthatja majd egy sokkal igényesebb kinézetű kerek hole-punch kamerakivágás, Face ID helyett pedig visszatér majd a Touch ID, kijelző alá integrált formában.

Természetesen az ilyen pletykákat érdemes fenntartással kezelni, főleg mivel az iPhone 13 sem jelent meg, nemhogy a 14. Ezek az információk azonban megbízhatónak tűnnek, és nem elrugaszkodottak a valóságtól, talán csak a Face ID eltörlése, ami lehet hogy megmarad a Touch ID mellett, mint plusz lehetőség.

Ti mit gondoltok egy titánium házas iPhone-ról, szívesen fizetnétek érte akár többet is? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: gizmodo

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése