Magyar férfi gondolta újra az iOS-t

Almás Pletykák   |   2020.05.24 - 11:18   |   Írta: ARPII   |   3214
24. máj Magyar férfi gondolta újra az iOS-t

Így nézne ki az iPhone operációs rendszere Roland szerint.

Ha egy koncepciót kapunk a jövőbeli iOS-ről, akkor az általában tele van pakolva új funkciókkal, most azonban más a helyzet. Mészáros Roland elképzelése ugyanis rendkívül minimalista, hogy „segítsen összpontosítani” arra, amit igazán szeretnénk csinálni az iPhone-unkon. Emellett azért akadnak új funkciók is, például a főképernyős widget-ek, amik majd az iOS 14-ben debütálhatnak.

 

Egyszerű, de informatív iOS koncepció

Roland egy „minimalista koncepciónak” nevezi az elképzelését, ami a főképernyő elrendezésére nagyon is igaz. Még csak az iOS 13.5-nél tartunk, de a férfi tovább gondolt a 14-nél, ugyanis képein már az iOS 15 elrendezését festi le elénk.

 

A főképernyőn láthatjuk majd a legfontosabb, és leggyakrabban használt alkalmazásainkat, szellősen elrendezve. Roland az Androidot sem veti meg, ugyanis koncepciójában a Google által készített időjárás widgethez igencsak hasonló elemet helyezett el, ami az időt is mutatja számunkra.

 

Két lényegesebb változás történt még az operációs rendszer megjelenésénél, amit sokan szívesen látnának az iPhone-jukon. Az első a kisebb előugró értesítési ablak hívás esetén, valamint hasonló kis buborékban jelenne meg Siri is. Ez sokkal minimálisabb, és több látható kezelőfelületet hagy a felhasználó számára. Emellett az akkumulátor és a Wi-Fi ikonok is felfrissültek, és egységes kerek megjelenést kaptak a notch mellett a jobb felső sarokban.

Természetesen még nagyon korai az iOS 15-ről beszélni, de reméljük azért viszont látunk majd legalább pár elemet Roland elképzeléseiből az idei WWDC-n, június 22-én.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése