Szabályzat

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS: Soha ne utalj előre pénzt, ha nem ismered az eladót! Mindig személyesen intézd az adás-vételt, valami forgalmas helyen, például egy Starbucks kávézóban! Soha ne menj egyedül a találkozóra! Soha ne postázz Nigériába! A szolgáltató függő, részletre vásárolt készülékeket, számla tartozás esetén letiltják a mobil szolgáltatók!

FONTOS INFORMÁCIÓ: Mielőtt használt Apple terméket vásárolsz mindenképpen ellenőrizd le a termék gyári Apple garanciáját és az iOS eszközök Aktivációs zárját! Használd a lenti linkeket

Apple garancia ellenőrzése - iOS Aktivációs zár ellenőrzése

Hirdetési szabályzat

AZ APRÓHIRDETÉS KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK SZÁMÁRA INGYENES!

A HasznaltAlma weboldalán kizárólag  az oldalon regisztrált felhasználók hirdethetnek. Regisztrálni csak Magyarországról lehet. REGISZTRÁLOK

Azok akik Magyarországon kívülről szeretnének regisztrálni és nem aktiválódik a profiljuk, e-mailben jelezzék felénk és mi aktiváljuk a profiljukat.

Regisztrációkor a kereskedői regisztrációhoz 500 pontot magánszemély regisztrációhoz 400 pontot adunk, ezeket a pontokat szabadon felhasználhatod kiemeléshez vagy plusz hirdetésfeladáshoz. Azok a felhasználók akik magán profillal regisztrálnak az oldalon, de üzleti jelleggel hirdetnek a hirdetésük csak akkor aktiválódik, ha minimum 5000 pontot feltöltenek a profiljukba.  Kereskedői profillal regisztrált felhasználóknak a minimum pontfeltöltés 10.000Ft. A feltöltés után a pontok szabadon felhasználhatók a hirdetés kiemelésére, vagy több hirdetés elhelyezésére az oldalon.

1. Minden hirdetés tartalmáért a hirdetést feladó személy vállalja a mindennemű jogi felelősséget.

2. A Hasznaltalma.hu, bár a hirdetések tartalmát jogosult, de nem köteles ellenőrizni. A Hasznaltalma.hu a harmadik fél által feladott hirdetések tartalmáért, valamint az azzal okozott vagy összefüggésben felmerült vagyoni vagy nem vagyoni kárért, nem vállal felelősséget!

3. Az oldalon kizárólag Apple terméket, illetve az Apple termékek tartozékait, kiegészítőit, a márkához kapcsolódó szoftvereket, és hardvereket lehet hirdetni.

4. A HasznaltAlma.hu weboldalán Apple másolat, vagy klón termékek hirdetése TILOS!

5. Kötelező minden hirdetéshez a termék valós árát megadni

6. A Hasznaltalma.hu fenntartja a jogot, hogy megítélje a hirdetés valószerűségét, valódiságát és jogszerűségét, valamint a hirdető profilba való besorolását.  

Törlésre kerül minden olyan hirdetés amiben a hirdető megszegi a feltételeket.

a. Töröljük a duplán vagy többszörösen megjelent hirdetéseket.

b. Töröljük a nem magyar nyelven feladott hirdetéseket.

c. Töröljük a többszörösen regisztrált felhasználókat

d. Töröljük az ár nélkül vagy a termék valós használt piaci árától nagyban eltérő  áron meghirdetett termékekekt 

e. Töröljük a magánszemélyként hirdető kereskedőket, amennyiben nem fogadják el a kereskedői profilt 

f. Törlésre kerülnek a csalás, visszaélés vagy egyéb jogellenes magatartás gyanújába keveredő hirdetők és hirdetéseik.

g. Törlésre kerülhetnek a nem megfelelő képekkel feladott hirdetések. Mint Pl: Internetről letöltött kép, vagy esztétikailag nem az oldalhoz illő kép.

h. Törlésre kerülnek a megtévesztő és a HasznaltAlma.hu weboldaláról kizárólag egy másik oldalra átvezető szövegű és hirdetések.

i. Véglegesen töröljük azokat a felhasználókat, akik többször, figyelmeztetésünk ellenére is megszegik a hirdetési szabályzatot. 

j. Apple szervizszolgáltatás kategóriában kizárólag az Apple szervizek oldalunkon regisztrált céges felhasználók hirdethetnek, minden más hirdetés törlésre kerül.

k. A hirdetésekbe más weboldalak linkjét betenni TILOS.

l. TILOS az oldalon a meghirdetett termékek vételárának az ELŐRE UTÁLASA!

Ha bárki lejárt, vagy feltehetően jogellenes magatartás megvalósítását célzó, csalás vagy visszaélés gyanújába keveredő hirdetést talál, esetleg kár érte az oldalon, kérem, haladéktalanul jelezze azt felénk, és mi azonnal töröljük a hirdetést és a hirdetés feladóját is az oldalról. Erre már lehetőség van a Termék jelentése menüponttal minden aktív hirdetésben. Ez a menüpont kizárólag regisztrált és bejelentkezett felhasználóknál látszik. Szintén kérjük jelezni, ha bárki feltehetőleg fordítóprogrammal megírt üzenetet kap külföldről!

7. A HasznaltAlma.hu weboldalán kereskedőként vagy magánszemélyként is regisztrálhatsz, a HasznaltAlma fenntartja a jogot annak eldöntésére, hogy egy hirdetés kereskedőinek minősül-e. 

8. A céges hirdetőknek  a hirdetése 45 nap után automatikusan inaktíválódik az oldalon és be kerül a Lejárt/törölt  hirdetések közé.

9. A magánszemélyként regisztrált felhasználóknak 2db ingyenes és 5db fizetett (200Ft/hirdetés) hirdetése lehet az oldalon egy időben, ezek a hirdetések 60 nap után inaktíválódnak az oldalon és bekerülnek a Lejárt/törölt hirdetések közé.  A lejárt/törölt hirdetésekben még 180 napig elérhető a hirdentése minden felhasználónak, innen bármikor visszateheti az Aktít hirdetések közé.

10. A kereskedőként regisztrált felhasználóknak 100db fizetett hirdetése (300Ft/hirdetés) lehet az oldalon egy időben.

11. Kereskedői profillal regisztrált felhasználóknak ingyen hirdetés feladása NEM lehetséges! 

12. Új termék kategóriában kereskedői profillal kizárólag Pontokért lehet hirdetést feladni!

13. Friss regisztráció első hirdetése kizárólag adminisztrátori ellenőrzés után jelenik meg az oldalon!

14. Abban az esetben, ha valaki eléri az ingyenes hirdetési korlátot, vagy kereskedőként regisztrált az oldalon további hirdetés feladásához díjfizetésre van szükség. A Hasznaltalma.hu oldalon, ez hirdetési iPontok vásárlását jelenti. 1pont=1Ft. Legalább 300 pont megvásárlása szükséges egy harmadik vagy kereskedői hirdetés feladásához. A pontok vásárlása PayPal lehetséges. Azoknak akiknek NINCS PayPal fizetési lehetőségük, átutalással vagy személyes forint befizetéssel egy OTP bankfiókban a 11773171-00104575 számlaszámra is van lehetőségük befizetniük a pontok megvásárlására. Közleményben minden esetben a felhasználó név és e-mailcím megadása kötelező, mert csak ebben az esetben tudjuk feltölteni a pontot a hirdető profiljához. A pénz beérkezése után a rendszer automatikusan jóváírja a hirdetéshez szükséges pontokat. Ha kérdésed van mielőtt átutalsz, vagy befizetsz vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy +3630 393-5316 -os telefonszámon.

15. A szabályzat mellett,az oldal aljáról a „Kapcsolat” menüpontból elérhető, kapcsolat fülről írhattok levelet, vagy az info@hasznaltalma.hu e-mail címre. Szívesen segítünk hirdetőknek és vásárlóknak egyaránt! 

16. Tiltott termékek: A hatályos magyar jogszabályok értelmében forgalomba nem hozható termékeket tilos a Weblapon értékesíteni. 

A Felhasználó a Szolgáltatás használatának megkezdésével elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Szabályzat, továbbá a HasznaltAlma.hu szabályzatának rendelkezéseit. Az Adatvédelmi szabályzat a jelen Szabályzat részét képezi és annak rendelkezéseire figyelemmel értelmezendő. A Szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználó és a HasznaltAlma.hu között online szerződés jön létre, a jelen Szabályzatban foglalt feltételekkel.  A Szolgáltatás igénybevételével létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a HasznaltAlma.hu azt nem iktatja. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett, hirdetési adatok és az igénybe vett szolgáltatásokra vonatkozó adatok igazolják. A HasznaltAlma.hu jogosult a Felhasználót a Szolgáltatás használatából kizárni, amennyiben kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valós elemeket is tartalmaz. 

Hirdetések kiemelésének módjai

Azok számára, akik szeretnék terméküket gyorsabban eladni, lehetőséget biztosítunk a hirdetés kiemelésére. Erre a hirdetőnek szintén iPontok vásárlásával van szükség. 

1. Kiemelés a fő és al oldalakon 1-2-3 hét: Ez talán a legértékesebb kiemelési opció, a nyitó oldalunk jobb oldalán függőlegesen jelennek meg benne a hirdetések random sorrendben valamint a HasznaltAlma.hu minden al oldalán, bal vagy jobb oldalon függőlegesen jelennek meg benne a kiemelt hirdetések.

2. Kiemelés kék színű kerettel  1-2-3 hét: Ez mindenhol ad a hirdetésed köré egy vékony kék színű keretet, ezzel kiemelkedik a többi hirdetés közül a tied!

3. Hirdetés első helyen tartása 1-2-3 nap: Ez szintén egy értékes opció, ha nem szeretnéd naponta frissíteni a hirdetésed akkor itt kiválaszthatod, hogy mennyi ideig szeretnéd az első helyen tartani a hirdetésed, ezzel nagyobb kattintás számot generálva a hirdetésedre.

4. Több kép feltöltése: Több kép feltöltése: Egy jó kép többet mond 100 szónál, ha szettnél feltölteni háromnál több képet az eladó termékedről, akkor iPontokért erre is kínálunk neked lehetőséget. Jelenleg maximálisan 10db képet tudsz feltölteni az eladó termékedről.

5. Új termék kategória:    Aki új terméket tölt fel a weboldalra és beteszi azt az új termékek kategória közé, sokkal több esélye lesz a megjelenésre, valamint azok a vásárlók akik kifejezetten új terméket keresnek sokkal könnyebben találják meg a hirdetését.

5.  FaceBook Kiemelés:  Abban az esetben, ha mind a 3 kiemelési lehetőségből a maximumot választod a hirdetésedben megjelenik egy FaceBook kiemelési opció, ha ezt kipipálod, a rendszer küld nekünk egy e-mail értesítést. Ha a rendszerünk mindent rendben talál a hirdetésed kikerül a HasznaltAlma FaceBook oldalára.

A FaceBook kiemelés naponta csak korlátozott számban elérhető! A hirdetések nem időrendi sorrendben kerülnek feldolgozásra, és egy hirdetés csak egyszer kerülhet ki a FaceBook oldalunkra. Valamint semmiképpen nem tudjuk kiposztolni azokat a hirdetéseket amelyekben nincs eredeti feltöltött kép, vagy megszegik a HasznaltAlma.hu hirdetése szabályzatát. Ezért sajnos nem tudjuk garantálni, hogy minden maximálisan kiemelt hirdetés kikerül a HasznaltAlma FaceBook oldalára. 

Kérnék mindenkit, aki az oldalon hirdet, ha eladta a terméket törölje a hirdetését, ha vásárolt értékelje az eladót. Abban az esetben, ha nem tudnátok törölni a hirdetését, jelezzétek felénk elérhetőségeinken, és mi töröljük a hirdetést.

További információért, kérjük, lépjetek velünk kapcsolatba!

Tel: +36 30 393-53116

Megbízható eladó ( trusted seller)! 

Ajánlások

A visszaélések visszaszorítása, illetve a hirdetők és vásárlók védelme érdekében aHasznaltalma.hu az alábbi ajánlásokat teszi: 

A hirdetésekben minden bejelentkezett tagunknak lehetőség van a hirdetett termék jelentésére, ha csalás, valamilyen visszaélés gyanúja, vagy esetleg lejárt hirdetést talál.

Készítsetek értékelést egymásról az adás-vétel-el kapcsolatban és , ha valaki eléri a 100 pozitív értékelést az jogosult lehet a megbízható eladó ( trust seller) titulust-ra.

Használt Apple termék vásárlása előtt, a vásárló biztonsága érdekében, mindenképpen érdemes bizonyos biztonsági lépéseket tenni. Erre az oldalon több lehetőséget is biztosítunk. 

1. Elsősorban érdemes leellenőrizni az eszköz szériaszámát, az „aktiválási zár” állapotát, vagy, ha garanciális készülékről van szó, akkor az Apple garanciát. Hirdetőinket segítjük azzal, hogy nálunk egy csokorban gyűjtve megtalálhatja, hogy mindezt hol ellenőrizheti: 

a. A főoldal bal szélén, a hirdetések alatt található egy garancia ellenőrző banner, valamint az „Aktiválási zár ellenőrző” banner is.

b. A főoldalon a láblécben az „Szabályzat” fülre kattintva alul, mindhárom ellenőrző: az „Apple szériaszám ellenőrzése!”, az „Aktiválási zár ellenőrző”, valamint az „Apple garancia ellenőrzés” bannert is elhelyeztünk. 

Ezek a bannerek az Apple hivatalos oldalára továbbítják a felhasználót, ahol az Apple hivatalos adatbázisában könnyedén ellenőrizheti a megvásárolni tervezett eszköz adatait.

2. Szintén a főoldalon, a bal oldali menüben, található „Lopott Apple termék kereső” szolgáltatásunk, ahova lehetőséget biztosítunk hirdetőknek lopott, vagy elhagyott eszközeik keresésére, ami egyúttal lehetőséget teremt a jövőbeni vásárlóknak ellenőrizni, hogy megvásárolni tervezett termék nincs-e ezek között.  

3. Bizonyos esetekben a Google kereső szintén segítséget nyújthat a felhasználóknak a termék eredetének és korának a megállapítására.

4. Felhívjuk a vásárlók figyelmét arra, hogy a legbiztonságosabb vásárlási mód a személyes vásárlás. Semmiképpen sem ajánljuk az előreutalást apróhirdetések esetében. Ugyanakkor a személyes vásárlásnak is megvannak a maga kockázatai, így érdemes nyilvános helyet választani az áru átvételére és kifizetésére. 

5. Mindig érdemes kérni az eredeti számlát, garanciajegyet, vagy akár a dobozt, amiben vásárolták. 

6. A hirdetők is fokozott figyelemmel járjanak el, különösen, ha fordítóprogrammal megírt üzenetet kapnak külföldi vásárlótól (különösen tekintettel Nigériára), vagy valaki gyanús vásárlói magatartást tanúsít!   

Az online adás-vétellel kapcsolatban már több cikkünk is született, melyeket mindenkinek érdemes elolvasni. Sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat. 

Kapcsolódó cikk:

Online Adás-Vétel néhány arany szabálya!, érdemes elolvasni sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad!

Apple garancia ellenörzése

iOS Aktivációs zár ellenörzése

Köszönettel HasználtAlma™.

Mobil: +36 30 393 5316

iMessage/Viber/WatsApp

info@hasznaltalma.hu

Enjoy the site:) 

A Szolgáltató fenntartja magának a változtatás jogát mind a jelen Szabályzat, mind az általa üzemeltetett Honlap, és a rajta keresztül elérhető szolgáltatások és anyagok tekintetében.