Új ultravékony MacBookok érkezhetnek júliusban

Hardver Hírek   |   2016.03.23 - 19:13   |   Írta: Zoltan C   |   2063
23. márc Új ultravékony MacBookok érkezhetnek júliusban

Sokan számíthattak arra, hogy a hétfői keynote-on új Mac-eket is láthatunk, ehelyett az iPhone SE, a 9,7 colos iPad Pro és az új Apple Watch szíjak lopták el a show-t.

A Mac ráncfelvarrásra váróknak mégsem kell szomorkodniuk, egy friss értesülés szerint ultravékony 13 és 15 colos MacBookok vannak a láthatáron. Jóllehet, egyre erősödik a vásárlói igény az erős, sok porttal ellátott gépekre ‒ hiszen, akinek a vékonyság számít, az vesz iPad Airt vagy Prot ‒ jobb lesz, ha hozzászokunk a sokkal nem erősebb, de egyre vékonyabb és vékonyabb MacBookokhoz.

Június 13-17. megrendezésre kerül a 2016-os WWDC, ami tökéletes alkalom lenne az új almás gépek debütálására. Ezzel számolva, júliusban már be is lehetne szerezni őket. A pletykák szerint, az új ultravékony MackBookok dizájnban gyakorlatilag meg fognak egyezni a jelenlegi 12 colos változattal ‒ de az Apple mániájához híven, vékonyabbnak ígérkeznek a jelenlegi MacBook Airnél is! Így viszont már kicsit nehéz igazságot tenni, hogy ez a mostani pletyka most melyik MacBook vonalra is vonatkozik.

Jelenleg 11 és 13 colos MacBook Aireket lehet kapni, 15 colos változat sosem volt még viszont. Egy ideje már temetik a MacBook Air vonalat, sok elemző a teljes megszűnést is előrejelezte már. Ehhez képest egy kicsit redizájnolt Air, talán új Retina kijelzővel, finoman szólva is nagy meglepetés lenne.

A mostani MacBook Pro jobban illeszkedik a most fedobott 13, 15 colos gépekről szóló pletykaáradatba. Persze, az már más kérdés, hogy képes lesz-e az Apple professzionális szintű hardvert ultravékonyan dizájnba beleerőltetni. Nem kizárt így az sem, hogy a sima MacBookról legyen szó. Tehát kivonna az Apple a forgalomból az egy éves, 12 colos modellt? Nem tartjuk valószínűnek.

Az Apple frissített Mac vonala nagy valószínűséggel Skylake processzorokkal, Thunderbolt 3-mal, USB C-vel érkezik. Utoljára tavaly márciusban frissítette a cég a 13 colos MacBook Prot, a 15-öst pedig májusban.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése