Android Wear mostantól iPhone mellé is!

Alkalmazások - Játékok   |   2015.08.31 - 19:20   |   Írta: Zoltan C   |   2760
31. aug Android Wear mostantól iPhone mellé is!

Nagy bejelentést tett ma a Google: mától kompatibilis az Android Wear az iPhone-nal, az 5-östől kezdve felfelé, legalább iOS 8.2-es oprendszert futtatva. Még ma érkezik a megfelelő iOS app is.

Az iOS app nagyon hasonló lesz ahhoz, amit az androidosok már megszokhattak.  Ilyen például a harmadik féltől származó óralapok, fitnessz appok, Google Now és hangalapú keresés. Előre lesznek telepítve az olyan Google appok, mint a Fordító és Időjárás, de a harmadik feles iOS appok nem lesznek támogatva - köszönhetően az Apple tiltásának.

Igyekezett a Google a lehető legtöbbet kihozni abból, amit az Apple játékszabályai engedtek neki, de így is, az Android Wear for iPhone jóval kevesebbet tud, mintha androidos készülékkel párosítanánk androidos óránkat. Az úgynevezett "rich notification" típusú értesítések és a különleges harmadik feles óralapok hiányozhatnak.

A támogatott órák között lesz az LG Watch Urbane, a hamarosan érkező Huawei Watch és az Asus ZenWatch 2. Továbbá természetesen minden a jövőben érkező androidos okosóra. Hivatalosan, a felsoroltaknál régebbi modellek nem támogatják az Android Wear for iOS-t, de sok júzer tapasztalata szerint egy factory reset után sikerült a párosítás.

 

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése