Sebességteszt: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus

Tesztek   |   2017.04.11 - 07:00   |   Írta: Máté Gergő   |   12421
11. ápr Sebességteszt: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus

Az év legnépszerűbb Android-rendszerű mobilja végre megmérkőzött az Apple 6 hónapja kiadott zászlóshajójával.

Milyen sebességet kínál a két bajnok? Ebből a tesztből fény derül a legfontosabb kérdésekre.

A Samsung Galaxy S8 az első olyan okostelefon, mely a Qualcomm legújabb és egyben legerősebb processzorával, a Snapdragon 835-tel lett felvértezve. Emellett 4 GB LPDDR4 RAM-ot is kapott, amely 1 GB-tal több, mint ami az iPhone 7 Plus-ban van. Papíron tehát a Galaxy S8 simán nyeri a meccset az iPhone 7 Plus-szal szemben, de mit mondanak a valódi sebességet mérő tesztek?

YouTube-os videójában az EverythingApplePro nevű felhasználó egy olyan próba elé állította a Galaxy S8-at, melyből megtudhattuk, hogy a Samsung újdonsága bizony csúfosan alulmarad a 6 hónapja kiadott iPhone 7 Plus-szal szemben. A Galaxy S8 nem csak az olyan átlagos alkalmazások megnyitásában és betöltésében volt lassabb, mint az Instagram, de a nehezebb falatnak számító GTA V-öt is jóval lassabban töltötte be. Hab a tortán, hogy az iPhone 7 Plus a 4K video exportálást is sebesebben végzi, mint a rivális Galaxy S8.

 

 

További érdekesség, hogy a Galaxy S8 a több RAM ellenére is nehezebben birkózott meg a multitasking (több alkalmazás egyidejű futtatása) jelentette kihívásokkal, mint az iPhone 7 Plus.

A tesztprogramokban a két készülék sokkal közelebb volt egymáshoz, mint a sebességtesztben. A Samsung Galaxy S8-ba szerelt Snapdragon 835 a GeekBench tesztjén 5 929 pontot ért el, míg az Apple készülékébe szerelt A10 Fusion csak 5 917 pontot szerzett a multi-core (többmagos) teszten.

A sebességtesztből egyelőre nem derül ki, hogy a Samsung zászlóshajója mennyire lassul majd le néhány hónapos használat után. Ez a probléma nem érinti az iPhone készülékét.

Forrás: AppleRideriphonehacks.com

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése