Csalt az iPhone-okat követő leggyorsabb mobil

Tesztek   |   2017.02.03 - 09:00   |   Írta: L Ferenc   |   12348
03. feb Csalt az iPhone-okat követő leggyorsabb mobil

Az iPhone 7-esek gyakorlati sebességelőnye még az eddig gondoltnál is nagyobb.

A népszerű okostelefonos teljesítményérő alkalmazás, az AnTuTu készítői időről időre kiadnak egy-egy toplistát, melyen a közelmúltban tesztelt legnagyobb sebességű készülékek sorakoznak egymás után az általuk elért átlagos pontszámok alapján rangsorolva. A legfrissebb ilyen toplista szerint a 2016-os esztendőt egyértelműen az A10 chipsetes és 3 GB RAM-os Apple iPhone 7 Plus uralta a maga nem kevesebb mint 181316 pontos átlageredményével, majd pedig az ugyancsak A10 chipkészletes és 2 GB RAM-os, 172001 pontos Apple iPhone 7 következik a sorban.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az év végén kijött OnePlus 3T állhat fel, mely ily módon 2016-ban a világ leggyorsabb androidos készüléke volt: a Snapdragon 821 chipsetes és 6 GB RAM-os, és nem mellesleg kiváló ár/érték arányú telefon átlagosan 163013 pontot zsebelt be az AnTuTu-ban. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy most fény derült arra, hogy a OnePlus 3T szoftvere érzékeli, amikor valaki elindítja az AnTuTu-t, és ilyenkor az átlagnál jobban felpörgeti a készülék hardverét, természetesen abból a célból, hogy a teszt végén kijelzett pontszám a lehető legnagyobb legyen. A gyártó elismerte a csalás tényét, és ígéretet tett arra, hogy az ettől függetlenül is szélvész gyors OnePlus 3T közeljövőben érkező szoftvereiben már nem lesz jelen ez a trükkös megoldás, ami egyébként körülbelül 10 ezer extra pontot hozott az AnTuTu-ban.  

Az AnTuTu toplistán negyedik a LeEco Le Pro3, az ötödik a Moto Z, a hatodik pedig az említett OnePlus 3T elődje, a nyáron kijött OnePlus 3. Ezt követően pedig a Xiaomi Mi 5s, az Asus Zenfone 3, a Xiaomi Mi 5s Plus, illetve a ZTE Axon 7 következik a sorban. A Meizu Pro 6 ugyan nincs a toplistán, de most erről a készülékről is kiderült, hogy a OnePlus 3T-hez hasonlóan a sebességtesztek eredményét pozitívan befolyásoló trükközést alkalmaz.

Kapcsolódó cikkek:
Csalódás az iPhone 7 aksija?
iPhone 7: új is, meg nem is
iPhone 7 hivatalos árak



Kommentek megjelenítése