Strapateszten az Airpods – Egész jól bírja!

Tesztek   |   2016.12.20 - 19:44   |   Írta: Pausch Rita   |   7790
20. dec Strapateszten az Airpods – Egész jól bírja!

Alaposan megnyüstölték az Apple vezeték nélküli fülesét. Maratont futottak vele, ledobták, kimosták, víz alá merítették és ripityára szedték.

Mindezt persze nem egy személy, hanem külön, külön videókon és képeken érkeztek a tesztek az Apple legújabb, frissen forgalomba került eszközéről. Az eredmények alapján érdemes volt várni rá és egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek hittük. Bár az  már kérdéses a leírtak tükrében, hogy mégis megéri-e az árát...

10K-teszt

Az egyik teszter, egy maratonfutó, Daniel Garcia alig várta, hogy végre kézhez kapja a rég előrendelt, vezeték nélküli fülesét. A teszttel együtt szolgáltat nekünk egy unboxing videót is, mivel kamera előtt bontja ki a csomagot, amit hozott neki a postás. Majd rögtön el is viszi az eszközt egy 10 km-es körre, mivel sehol sem talált eddig információt arról, hogy az Apple új készüléke mennyire hasznos futóknak.

Daniel összességében nagyon elégedett volt az új szerzeményével. A próba napján hőség és egyben szeles idő is volt. Tesztelte változó tempónál és emelkedőről fel-le. Fokozott izzadás mellett a fülhallgató végig a helyén maradt. Annak ellenére, hogy Danielnek korábban az EarPods nem igazán illett a fülébe, az AirPods tökéletesen passzol. Többször is megrázta a fejét a videóban és a füles így sem hullott ki a füléből.

A futás végére az eszköz teljes töltöttségről 84%-ra csökkent zenehallgatás mellett, tehát a futó elégedett volt az üzemidővel és a hangminőség is tetszett neki.

 

 

Ütés és vízteszt

A következő tesztelőnk EverythingApplePro. Először is arra volt kíváncsi, hogy mi történik, ha az átlagfelhasználó nagyon is várhatóan és valószínűen leejti az eszközt. Kicsit csúszósnak is találja a fogását az AirPods kis dobozkájának.

Ezért kipróbálja derékmagasságból, fejmagasságból és egy létra tetejéről is. Derékmagasságnál még nem történik semmi a dobozzal, de doboz nélkül sem. Az AirPods kifogástalanul csatlakozik, működik. Fejmagasságnál már apróbb karcok keletkeznek a dobozon, de a működés változatlan. Létratesztnél a megjelenő apróbb külsérelmi nyomok ellenére is a fülesek működése zavartalan. EverythingApplePro kifejezetten elégedetten zárja a teszt ezen részét.

Jöjjön hát a feketeleves! A mosógép. Tesztelőnk szimulálja azt a nagyon is könnyen elképzelhető helyzetet, hogy a kis füleseinket a ruhában felejtve, egész egyszerűen kimossuk őket. A hecc kedvéért a ruhák és az AirPods mellé még bedob egy EarPodsot is. Nagyon alapos, úgyhogy mosás után még a szárítóban is landoltatja az eszközöket. A végeredmény: az EarPods kicsit fátyolosabban, de működik, az AirPods pedig kifogástalanul.  

Az utolsó kör a vízbe merítés. Noha a víz alá helyezve, az eszköz úgy tűnik, nem működik, hamar kiderül, hogy még ott is szólnak a fülhallgatók, ha elindítja őket. A biztonság kedvéért tesztelőnk 5 perces búvárkalandra küldi az AirPodsot tokkal, vonóval. A végeredmény: mintha mi sem történt volna.

Noha EverythingApplePro nem ajánlja, hogy ezt otthon mások is kipróbálják, de az a véleménye, hogy ez az eszköz nagyon is ellenálló a külső behatásokra.

 

 

Szétszedték

Ahogy minden készülék tönkretehető, ez is. Márpedig az iFixiten bizony nem kímélnek semmit, mindent szétkapnak. Tegnap ezt megtették az AirPods-zal is. Ezzel fény derült arra, hogy mit is rejt az Apple a csillogó fehér burok alatt.

A leírás alapján annyira nem is volt könnyű szétszedni az eszközt, különösen magukat a fülhallgatókat nem. Az iFixit leírásában szerepel, hogy megdöbbentő mennyiségű ragasztót találtak benne, ami viszont eleve szinte kizárja az eszköz javíthatóságát.

Fényt derítettek továbbá a kicsit fura dizájn okára, vagyis a fülesek sokak által furcsállt formájára. Nagyon valószínű, hogy a fülhallgatók egyensúlyozásán túl, a megfelelő vétel érdekében is szükség volt egy hosszabb antennára, és ennek kellett a hely a füles szárában.

Az eszköz szétszerelése egyébként teljesen lehetetlen anélkül, hogy tönkre ne tennék. Az iFixit még egy Dremel mini körfűrészt is bevetett a cél érdekében a toknál. Tehát nem csak a füles és a ragasztó miatt, de úgy egészében menthetetlen egy elromlott darab. A szerelő weboldal a ragasztón, az alacsony minőségű alkatrészeken és azon kívül, hogy a készülék normálisan nem szedhető szét, több jelet is talált arra, hogy az egész konstrukciót kapkodva adták ki. Szerintük ez is az oka a megjelenési dátumok tologatásának.

Mindez igazán meglepő annak tükrében, hogy a teszteken viszont ilyen jól teljesít. Talán az ipari mennyiségű ragasztónak köszönhető a strapabíró kivitel? Aki kíváncsi az Airpods kibelezésére, az itt megtekintheti a képeket és a leírást is.

Forrás: Daniel Garcia, EverythingApplePro, iFixit

Kapcsolódó cikk:
Végre megrendelhető az AirPods
Hatalmas AirPods geg! [videó]
Az AirPods töltőtokján lehetne jack aljzat…

 


Kommentek megjelenítése