Letérdelt az iPhone 7 előtt a vadonatúj Google Pixel

Tesztek   |   2016.10.07 - 08:57   |   Írta: L Ferenc   |   10680
07. okt Letérdelt az iPhone 7 előtt a vadonatúj Google Pixel

Az Apple csúcsmobilja nem kérdez, hanem azonnal büntet: simán legyorsulja a Google legfrissebb etalon készülékét.

A Google időről időre bejelenti saját fejlesztésű, úgymond etalon kategóriás androidos telefonjait, melyek vásárlóinak hamisítatlan, szűz, Android felhasználói élményben és villámgyors sebességben lehet részük. A keresőóriás éppen a napokban leplezte le 2016-os újdonságait, a kompakt Pixelt és a nagyobb Pixel XL-t, melyek a korábbi Nexus mobilok közvetlen utódai. Azt már eddig is tudtuk, hogy a két Android 7.1 szoftveres mobilban erős vas található, de hogy pontosan mennyire erős, arra csak most derült fény.

Történt ugyanis, hogy napvilágot látott a HTC által gyártott és jelenleg előrendelhető státuszú Pixel XL első Geekbench 4 teszteredménye: a sokak által várva várt újdonság 1685 pontot zsebelt be az egymagos tesztben és 4004 pontot a többmagosban. Összehasonlításképp, a kereskedelmi forgalomban nemrégiben debütált, A10 Fusion chipsetes Apple iPhone 7 ugyanezen tesztekben rendre 3430, illetve 5600 pontot szerzett, illetve megjegyzendő, hogy még a tavalyi Apple iPhone 6s is 2508, illetve 4106 pontos Geekbench 4 eredménnyel büszkélkedhet. 

Fontos megjegyezni, hogy ezek az értékek a készülékek nyers számítási teljesítményével kapcsolatban adnak némi fogódzot, és több mint valószínű, hogy a Snapdragon 821 chipsetes és 4 GB RAM-os vadonatúj Pixel készülékek a gyakorlatban igencsak fürgén teszik a dolgukat. 

 

Kapcsolódó cikkek:
Mindent legyorsul az új iPadek szuperchipje
Melyik a gyorsabb: iPhone 7 vagy a 7 Plusz? [videó]
Titokzatos csúcsmobil döntötte meg az iPhone 7 Plus sebességrekordját
 

A legdurvább androidos mobil sem tudja legyorsulni az iPhone 7-et

Forrás: AppleRider


Kommentek megjelenítése