Csalódás az iPhone 7 aksija?

Tesztek   |   2016.10.04 - 09:52   |   Írta: Pausch Rita   |   7586
04. okt Csalódás az iPhone 7 aksija?

Jack ki, nagyobb akku be. Vajon megérte?

Az utóbbi időkben bizony többször is szó érte az iPhone-ok üzemidejét, ezért az iPhone 7-et óriási reményekkel várták a hű Apple vásárlók. Na, majd most! Elvégre állítólag a nagyobb akkumulátor miatt kellett megválni a jack aljzattól…

Hát, sajnos úgy tűnik most sem. Lehet, hogy a hetes kamerája és kijelzője egész jól sikerült, de az üzemideje sajnos továbbra is elmarad az androidos versenytársakétól és ezzel együtt a várakozásoktól is. A Which termékteszt weboldal és rajta kívül több webes médium (Pl. The Guardian) is azt állítja, hogy a telefon üzemideje még mindig nem az igazi.

A Which az iPhone 7-et hívások és az internetezés tekintetében egyaránt próba alá vetette és 3 androidos kihívóval mérték össze a teljesítményét. Az Alma hetesén a legfrissebb iOS 10 verzió, míg a 3 másik készüléken Marshmallow 6.0 futott a próbák alatt. A hívásokat 3G-s hálózatszimulátoron, az internetezést pedig egy folyamatosan frissülő weboldal segítségével tesztelték.

A végeredmény telefonálás fronton 712 perc, ami a HTC 10 1859, az LG G5 1579 és a nagy versenytárs, a Samsung Galaxy S7 1492 percéhez képest sajnos elég gyengécske teljesítmény. Az internetezésnél ugyan az előbbi Androidot futtató készülékekhez képest megint alulmaradt a hetes, de azért nem ilyen feltűnően.

A The Guardian iPhone 7 tesztje azzal a címmel jelent meg, hogy „Mennyire lehet jó egy telefon, aminek az akkumulátora még egy napot sem bír ki?”. Szerintük a hetes a nagyobb akku ellenére is alulmúlja egy új 6S teljesítményét.

Ez érdekes állításnak tűnhet, hiszen ha nem is számottevően nagyobb kapacitást feltételezően, de az iPhone 7 akkumulátora mégis 1960 mAh, míg az iPhone 6S-nek csak 1715 mAh. A szakértők szerint ez azonban nem jelent feltétlenül jobb üzemidőt, hiszen sokat számít mind a hardver, mind a szoftver energiaigénye is.

Nos, kedves olvasók, várjuk tapasztalataitokat hozzászólásban az iPhone 7 készüléketek üzemidejéről!

Képek forrása: The Guardian, Which, AppleRider

Kapcsolódó cikk:
A szakértők szerint nem is kell 4K kijelző az iPhone-ba
iPhone 7 Plus: hihetetlen kamera teszt [videó]
Fotós vakteszt: iPhone 7 és a nagy riválisok



Kommentek megjelenítése