Az iPhone 7 NEM VÍZÁLLÓ

Tesztek   |   2016.09.08 - 06:00   |   Írta: markov94   |   30125
08. szept Az iPhone 7 NEM VÍZÁLLÓ

Ha valaki valamit félreértett volna: az iPhone 7 csak cseppálló és nem víz!

Pár órája volt az új iPhone bemutatója és el kell mondjam, nagyon sokan keserű szájízzel távoztunk a streaming oldalakról.

Körübelül harminc cikket tudnék írni arról, hogy mi nem stimmel az iPhone 7-tel, vagy mik azok a tárgyilagos ferdítések, amikkel az Apple teletömte a fejünket. Most csak egyet szeretnék kiemelni: a " vízállóságot ".

Ha valakit minimálisan is érdekelt az iPhone 6S az Apple reklámjain kívül, akkor bizonyára találkozott őrült videókkal, ahol a 6S-t vízbe dobták és megnézték túléli-e? Az esetek 99%-ában túlélte.

Feltehetjük a kérdést: Miért volt ez? Azért mert az Apple feltehetően már rég dolgozik a vízállóságon és már a 6S idején be akarta vezetni, de hát az Apple egy csóró cég, nincs miből megfizessen még egy maroknyi dolgozót, hogy ne csak félkész munkát végezzenek. A helyzet még ennél is rosszabb, mert valószínűleg komoly leépítések voltak az Apple-nél. Abból következtetek erre, hogy 2 generációnyi idő sem volt elég a vízállóság megvalósításához.

De hát, butuska újságíró uram, nem látta, hogy az Apple meghirdette a cseppállóságot a Keynote-on?

De láttam! De a cseppálló (IP67) minősítés NEM VÍZÁLLÓSÁG! Persze az Apple vizuális ábrázolása is ezt mutatta, az új iPhone cseppálló, azaz nem fog bedögleni, ha zuhanyzás közben rácseppen 3 csepp. Ezért ábrázolták tele cseppekkel! Ha az iPhone vízálló lenne, akkor a képeken az iPhone egy medence alján lenne és nem permetező géppel lenne bevizezve.

Mégis micsoda nagy fejlesztésként tálalták építve arra, hogy sok birkának fogalma sincs arról, hogy mi a különbség a két fogalom között és 2 cseppet látva azt hiszik, hogy a telefon vízálló. Ha pedig valakinek bedöglik a telefon, a bíróságon egy kis szókincs gyarapítással meg is úszták az eljárást.

Köszi a semmit Apple!

Képek forrása: Apple, The Verge


Kommentek megjelenítése