Kiraboltak egy Apple Store-t Kaliforniában

Tech Hírek   |   2017.04.26 - 23:55   |   Írta: Pausch Rita   |   2150
26. ápr Kiraboltak egy Apple Store-t Kaliforniában

24 000 dollár értékben zsákmányoltak a rablók Apple termékeket.

Úgy néz ki, hogy a módszer kezd divattrenddé válni a rablók között. A Corte Madera Apple márkabolt ugyanis nem az első, amit hasonló módon fosztanak ki. A rablók rendkívül pofátlan, de úgy tűnik, hogy annál hatásosabban, csoportosan dolgoznak, a módszer pedig a fogd és fuss.

A Corte Madera Apple Store-ba összesen 5 tizen- és kora huszonéves srác ballagott be, nagyjából este 8 óra körül. Aztán felnyalábolták, amit tudtak és köd előttük, köd utánuk. Összesen 17 iPhone, 3 iPad és 2 Mac bánta, ahogy néhány másik vásárló szeme láttára távoztak velük, persze fizetés nélkül.

A rendőrség még most is bottal üti a nyomukat és bár a rend büszke őrei azt állítják, hogy majdnem elkapták a csipet csapatot, de végül csak meglógtak előlük. Utoljára egy biztonsági őr  látta őket futni a szajréval, viszont befordultak egy üzlet mögé, így ő sem sokáig követhette őket a szemével.

Az előző, ehhez hasonló akció novemberben zajlott, szintén Kaliforniában és Marin megyében, bár ott majdnem 40 000 dollár értékben tulajdonítottak el különféle Apple termékeket. A helyi rendőrség persze a lakosság segítségét kéri.

Az almás boltok és termékek régóta népszerű célpontjai a rablóknak és néha a dühöngő őrülteknek is. Az iPhone keresése app és az Aktivációs zár kissé megnehezített a rabók dolgát, de mivel a termékek elég jól tartják az árukat akár használtan is, ezért még a feketepiacon is könnyedén értékesíthetők. Az pedig kifejezetten nem segít a dolgon, hogy az Apple márkaboltok új protokollja szerint a termékek még biztonsági kábelekkel sincsenek rögzítve. A megoldás, ahogy a mellékelt ábra mutatja nem csak a vásárlóknak könnyítik meg a kipróbálást…

Forrás: Macrumors, ABC7

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone keresése alkalmazással fogtak telefontolvajt
Tizenévesek 13 000 dollár értékű iPhone-t loptak el
A játékos iPad tolvaj



Kommentek megjelenítése