Az USA-ban még mindig csúcson az iPhone

Tech Hírek   |   2017.04.24 - 07:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3082
24. ápr Az USA-ban még mindig csúcson az iPhone

Rekord az amerikai piacon: az egyik piackutató szerint még sohasem volt ennyi iPhone készülék a felhasználóknál.

A comScore piackutató cég szerint az Apple és az iPhone fennállása óta még sohasem használtak ennyien iPhone-t az Amerikai Egyesült Államokban. A cég felmérése értelmében megközelítőleg 85,8 millió 13 évnél idősebb iPhone tulajdonos szaladgált az országban 2016 végére.

Mindebből pedig a legutolsóként megjelent iPhone 7 és iPhone 7 Plus 15 százalékot tesz ki. Ez megdöbbentően magas szám ahhoz képest, hogy pusztán 2-2 és fél hónapja volt forgalomban az új széria az adatok kiértékelésekor.

Az iPhone 6, 6 Plus, 6s és 6s Plus a legnépszerűbb modellek. Ezek a használatban lévő készülékek 48,4 százalékát jelentik. A leköszönő modellek az iPhone 5, 5s és 5c 17,8 százalékot jelentenek az egészből.

Az iPhone a legnépszerűbb készülék Amerikában és az egész világon egyaránt, a Kantar Worldpanel és az IHS Markit piackutatók felmérései alapján. Annak ellenére ugyanis, hogy egészen széles palettája kapható az Android készülékeknek, az iOS mégis szorosan a nyomukban jár az USA-ban. Az iOS készülékek aránya 43 százalék a 13 és annál idősebbek körében, míg 54 százalék az Android. A maradék csekélyke 3 százalékot a BlackBerry és a Windows 10 mobil teszi ki.

Ezektől eltérő adatokat mért a Consumer Instelligence Research Partners (CIRP), szerintük 132 millió iPhone eszköz volt ugyanerre az időszakra kalkulálva az Amerikai Egyesült Államokban, ám ők eltérő módszerrel vettek mintát és nem korlátozták 13 éves és annál idősebbekre a felmérést.

Bárhogyan is, a szám elképesztően magas! Igaz, a TrendForce nemrég a mobilpiacon világviszonylatban már csak a második legnagyobb gyártónak sorolta az almás vállalatot 2017 első negyedéves eredményei alapján.  

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Az Apple visszacsúszott a második helyre
Az iPhone megindul a lejtőn lefelé?
Az első iPhone vezető tervezője elhagyja az Almát



Kommentek megjelenítése