Az Apple és a Foxconn együtt licitálhat a Toshiba NAND részlegére

Tech Hírek   |   2017.04.15 - 09:00   |   Írta: Máté Gergő   |   2745
15. ápr Az Apple és a Foxconn együtt licitálhat a Toshiba NAND részlegére

Az almás vállalat az egyik fontos beszállítójával szövetkezne, hogy megszerezzék a Toshiba piaci részesedésének több mint 20 százalékát.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Apple versenybe szállhat a Toshiba NAND memória részlegének felvásárlásáért. A japán NHK nevű műsorszolgáltató pénteki adása szerint az Apple és a Foxconn együtt vásárolná fel a Toshiba részlegének több, mint 20 százalékát.

Ha ezt az üzletet sikerül nyélbe ütni, akkor az nagyon rossz hír lesz a Samsung számára. Az Apple célja, hogy bebiztosítsa az alkatrész utánpótlását. A Samsung után a Toshiba a második legnagyobb flash memória gyártó, tehát az almás vállalatnak az említett felvásárlás megadná a lehetőséget a függetlenségre a Samsungtól.

A Foxconn bevonása viszont jelentősen megbonyolíthatja az üzletet, mivel a japán kormányzat a biztonsági kockázatokra hivatkozva korlátozó törvényeket hozott a kínai vállalatok ellen. Az NHK forrása szerint az Apple erre egy olyan javaslatot nyújtott be, mely alapján meghagyná a Toshiba felügyeleti jogkörét is, így az irányítást Japánból és az Egyesült Államokból egyaránt végeznék, míg a Foxconn csak egy kisebbségi részesedéssel rendelkezne.

Az Apple másik partnere, a TSMC úgy tűnik, kiesett a versenyből. A Western Digital viszont azt állítja, hogy a Toshiba megsérti a két vállalat közötti egyezményt azzal, hogy más cégeket is meghív a licitálásra. Továbbá a Broadcom (Egyesült Államok) és az SK Hynix (Dél-Korea) is bejelentkezett a Toshiba részlegéért.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:
Az Apple felvásárolhatja a Toshiba NAND memória részlegét
Egekben az Apple értéke
Tovább bírja az iPhone 7 Plus, mint az új Samsung Galaxy S8+



Kommentek megjelenítése