Az Apple újabb három beszállítója tért át a megújuló energiára

Tech Hírek   |   2017.04.14 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   2385
14. ápr Az Apple újabb három beszállítója tért át a megújuló energiára

Ismét egy lépés a kitűzött cél felé.

Újabb három alkatrészgyártót sikerült meggyőznie az Apple-nek az energiafelvétel kérdéséről. A cégek így felhagynak a fosszilis források használatával, egy lépéssel közelebb juttatva a cupertinóiakat céljukhoz, amely nem más, mint hogy teljes mértékben megújuló energián működjenek (irodáktól kezdve a szerverparkon át a boltokig minden) a beszállítóikat is beleértve.

Bár Donald Trump megpróbálta visszaszorítani a károsanyag-kibocsájtásra vonatkozó szabályzásokat Amerikában, az Apple továbbra is igyekszik eleget tenni az ebben az ügyben tett ígéreteinek. Még úgy is, hogy a megújuló energiára váltás folyamata először többe kerülhet, mint a hagyományos módszerek - egy idő után mind a cégnek, mind a beszállítóknak haszna származik belőle pénzügyileg és természetvédelmileg is.

Napelempark Kaliforniában

Lisa Jackson, az Apple környezetvédelmi alelnöke fedte fel a „megtért” vállalatok neveit: Compal Electronics Inc., Sunwoda Electronic Co. and Biel Crystal Manufactory Ltd. Így összesen hét olyan beszállítóval rendelkeznek, melyek teljesen „zöldek”; sőt, maga az Apple már most 96%-ban csak és kizárólag nap és szélenergiát használ – már 26 létesítményük működik teljesen környezetkímélően. Ráadásul annyi fennmaradó erőtartalékot termelnek, hogy külön céget kellett alapítaniuk a kezelésére – ez lett az Apple Energy. Ha a számításaik helyesek, 2018 végére akár 2,5 milliárd kWh tiszta, felhasználható energiát fognak termelni évente.

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikkek: 
Az Apple, a Google és a Microsoft összefogott Trump ellen
Az Apple beszállítói is egyre zöldebbek
Így jutalmazza az Apple a fitt alkalmazottjait


Kommentek megjelenítése