Ilyen egy mini, működő Lego Macintosh

Tech Hírek   |   2017.04.12 - 14:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3134
12. ápr Ilyen egy mini, működő Lego Macintosh

A Lego és a technológia régóta kéz a kézben járnak. Most meg pláne!

Idén már készült BMW lebegőmotor koncepció a Lego és a BMW együttműködésében, sőt Lego instant fényképezőgép is. Most pedig itt van egy kis működő Lego számítógép! Egy berlini programozó, Jannis Hermanns klasszikus Apple Macintosh stílusú számítógépet készített. A teljesen működő ici-pici Mac egy Raspberry PI zerora ültetett, 2,7 hüvelykes e-papír technológiájú kijelzőből áll, WiFi kapcsolatát pedig a Rasberry USB adaptere biztosítja.

Hermanns miután a műszaki részét megoldotta, a Lego digitális tervező szoftverét (LDD) használta, hogy a kis gép megkapja az igazi Lego külsőt. Ezzel a szoftverrel a tervezők képesek 3D mintát tervezni a kívánt formára. Amikor a minta kész, a program készít egy listát a szükséges darabokról. Az egyetlen nehézséget az okozta, hogy a kijelző keskenyebb, mint a Lego kockák, így a dizájner ezt kénytelen volt némi nyers erővel megoldani.

Azért elég jó lett, még ha tömeggyártás nem is valószínű a modellből. További képek láthatók a lenti galériában a készítési folyamatokról.

Forrás: Designboom

Kapcsolódó cikk:
Steve Jobs legóként született újjá
LEGO Star Wars: The Force Awakens・Tesztlabor
Rakd össze a saját Apple Watch állványod!


Galéria képek


Kommentek megjelenítése