A fiatalok körében egyértelműen tarol az iPhone

Tech Hírek   |   2017.04.11 - 09:42   |   Írta: L Ferenc   |   8518
11. ápr A fiatalok körében egyértelműen tarol az iPhone

A tinédzserek körében az átlagosnál jelentősen magasabb az iPhone-ok népszerűsége.

A Piper Jaffray piackutató cég időről időre felmérést készít azzal kapcsolatban, hogy az amerikai fiatalok körében mi számít igazán menőnek, legyen szó többek közt akár öltözködésről, online szolgáltatásokról vagy éppen okostelefonokról. A vállalat munkatársai ezúttal mintegy tízezer tinédzsert kérdeztek meg ezen témakörökkel kapcsolatban, a végeredmény pedig az lett, hogy a célközönség körében messze az iPhone-ok a legnépszerűbb mobilkészülékek. A válaszadók nem kevesebb mint 81 százaléka azt nyilatkozta, hogy a következő okostelefonja egész biztosan Apple gyártmányú lesz, ami új rekordnak számít. 

A Piper Jaffray eggyel korábbi, tavaly októberben készített hasonló felmérésében még az szerepelt, hogy a fiatalok 79 százalékának lesz a következő mobilja valamilyen iPhone. Megjegyzendő továbbá, hogy míg ősszel a tinédzsereknek még "csak" 74 százaléka rendelkezett almás készülékkel, most tavasszal már 75 százalékuk zsebében lapult ilyen telefon. 

A tinik tehát egyenesen imádják az iPhone-t, azonban az Apple okosórájáért nincsenek annyira oda: a fiatalok a Fitbit kütyüket jobban szeretik, mint az Apple Watch-ot, és a megkérdezettek alig 13 százaléka tervezi, hogy fél éven belül egy Apple okosórát fog vásárolni. 

Kapcsolódó cikkek:
Sok Note7 tulaj iPhone-ra kíván váltani
iPhone 7 tokokat teszteltünk
Nyúzópróbán az iPhone 7 optikai képstabilizátora [videó]



Kommentek megjelenítése