Még idén érkezik az erősebb iMac!

Tech Hírek   |   2017.04.07 - 18:00   |   Írta: N Marcell   |   2892
07. ápr Még idén érkezik az erősebb iMac!

A Mac Pro kisebb frissítése után az Apple az iMac-felhasználókra is figyelmet fordít.

A tegnapi interjú során Phil Schiller az átdolgozott Mac Pro, valamint az Apple „Pro” kijelző bejelentésén kívül az iMac-ek sorsáról is elejtett pár szót. A gép ugyanis utoljára 2015 októberében esett át frissítésen – mégis sokan döntenek úgy, hogy inkább egy iMac-re ruháznak be a lassan kissé elavuló Mac Pro helyett. Schiller szerint:

„Az idei évre vannak betervezve azok az iMac-ek, melyek konfigurációival direkt a professzionális felhasználókat célozzuk meg.”

Lehet azon vitázni, hogy az iMac csak azért olyan népszerű, mert a nála erősebb eszközök lassan idejétmúlttá válnak, de egy biztos: aki komoly munkára használja a gépeket, és mostanában tervez beszerezni egyet, az igencsak örülhet a bejelentésnek.

A Mac Mini sem merült teljesen feledésbe: néhány homályos utalás kibogarászható Schiller mondataiból az apró számítógépek jövőjével kapcsolatban, viszont itt csak találgatni tudunk:

„A Mini is fontos tagja az Apple eszközök családjának, viszont mostanában kevesebb figyelmet kapott. Ez annak is betudható, hogy a célközönsége nincs tisztán meghatározva – keveredik a belépőszintű és a professzionális felhasználók között. Elfelejteni semmiképp sem fogjuk, de egyelőre nincsenek terveink a jövőre nézve a Mac Minivel kapcsolatban.”

Sajnos ahány olvasó, annyiféle értelmezés: van, akik szerint az Apple valamikor frissíti a Minit (hogy ne merüljön feledésbe, és egy teljes értékű Apple termék legyen), viszont inkább az jön le Phil szavaiból, hogy nem terveznek komolyabban foglalkozni vele. Sajnos, nem találták meg a piaci rést, amivel a Mini egy iMac-hez hasonló sikerben részesedhetne – aki nem akarja professzionálisan használni, az talál olcsóbb/ jobb árérték arányú eszközöket, aki viszont komoly feladatok elé állítaná a gépet, azt ki fogja ábrándítani a hardver gyengesége.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:
Az Apple teljesen újragondolja a Mac Prót
8K-s kijelzőn dolgozhat az Apple
Hamarosan jön a harmadik Apple Watch


Kommentek megjelenítése