Magasra tette a lécet a Galaxy S8

Tech Hírek   |   2017.03.29 - 23:30   |   Írta: N Marcell   |   11900
29. márc Magasra tette a lécet a Galaxy S8

Cupertinóban fel kell kötniük a nadrágot, ha felül akarják múlni a Samsung csúcstelefonját.

A mai Samsung Unpacked közvetítés során mutatták be a Galaxy S8-at teljes pompájában, és egy dologról mindenki megbizonyosodhatott: az iPhone 8-nak komoly kihívója akadt. A telefon ugyanis csak úgy roskadozik a jópofa funkcióktól, valamint a lekerekített, széltől-szélig tartó Ifinity kijelzője kategóriája legjobbja. Mondjuk nem is csoda, mivel ennek az eszköznek kell jóvá tennie a Note 7 kis híján fatális hibáját, valamint az elveszett több millió dollárt. Az eddig látottak alapján a Samsung az idei év legérdekesebb telefonját tette le az asztalra.

Lenyűgöző külső

A legelső dolog, ami feltűnik, az a Home gomb hiánya: pontosabban nem tűnt el teljesen, csak hátraköltözött, a kamera mellé. Így pedig nem marad más, mint a vékony fémkeret, valamint a hatalmas Super AMOLED kijelző, kerekített szélekkel – az előlap csaknem 80%-át elfoglalja. A felbontás pedig 2960x1440 WQHD+ (összehasonlításképp az iPhone 7 kijelzője 1334x750 pixelt dolgoztat). Az első kamera mellé beköltözött egy írisz-szkenner is.

A belső

10 nm-es Snapdragon 835 processzor, 4 GB RAM, 64 GB (microSD kártyával bővíthető) memória – ezek az alkatrészek hajtják az S8-at. Ehhez társul egy 12 megapixeles hátsó kamera az S7-ből ismert kiegészítő szoftverrel. Az akkumulátor 3000 mAh-s (az S8+ esetében 3500 mAh-ról beszélünk) – gyorstöltéssel és képes vezeték nélküli töltésre is, valamint USB-C kompatibilis. Az operációs rendszer Android 7.0 Nougat, a Samsung saját kezelőfelülete pedig még tisztább és intuitívabb, mint valaha. Az olyan extrák, mint a Samsung Pay, továbbra is elérhetők, ráadásul megjelent az új mesterséges intelligencia, a Bixby.

Bixby, az asszisztens

Bixby a Samsung válasza az egyre fejlődő Siri-Google Asszisztens párosra. A már megszokott feladatokon kívül (pl: információ kezelése, keresés, ütemtervek készítése) képes interakcióba lépni az alkalmazásokkal, így könnyítve meg az ember életét. Például: "Nyisd meg az időjárás-appot, és mutass egy 7 napos előrejelzést arra a területre, ahol tartózkodom!" – Bixby mindezt elvégzi anélkül, hogy egy ujjal is megérintenénk a kijelzőt.

Az S8 kompatibilis a DeX-szel, a dokkolóval, amitől a telefon egy számítógéppé változik. Szó szerint. Ahogy egyre erősebb hardverrel látják el a csúcseszközöket, úgy lesznek egyre alkalmasabbak az asztali munkavégzésre is. Miután csatlakoztattuk a billentyűzetet, egeret és monitort a dokkhoz, ott folytathatjuk, ahol útközben abbahagytuk – viszont egy nagyobb, kényelmesebb felületen.

Kemény ellenfél

Tavaly az iPhone-nak nem volt nehéz dolga a Note 7 botránya után. Idén úgy tűnik, nem ez a helyzet. Nagy kihívás lesz jobbat mutatni az S8-nál, mi pedig reméljük, hogy az Apple is hatalmasat durrant majd az iPhone 8-cal. A verseny mindig a vevő számára a legkedvezőbb.

Megjelenés

A Samsung Galaxy S8 és S8+ április 28-tól érhető el mindenki számára, éjfekete, levendula és jeges szürke színben. Az eszköz néhány helyen már előrendelhető, extraként pedig minden S8 dobozában egy értékes AKG fülhallgató lapul.

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikkek:
Hivatalos a Galaxy S8 és az S8+
Kamu iPhone és Galaxy S8 kínzása avagy a klónok harca
Egy új szabadalom, ami az iPhone-ból MacBookot csinálna

Galéria képek

Galaxy S8 bemutató London
Galaxy S8 Home gomb a hátsó panelen
Galaxy S8 bemutató London

Kommentek megjelenítése