20. márc Tim Cook a globalizáció fontosságát hangsúlyozza

Tim Cook a globalizáció fontosságát hangsúlyozza

Tech Hírek           2017.03.20 - 07:30           Írta: N Marcell           423

A Kínában tartott beszéde során többek között a személyes adatok biztonságáról is szó esett.

Miután megérkezett a bejelentés, miszerint az Apple további két kutatási-fejlesztési központot építtet Kínában, a cég feje, Tim Cook beszédet tartott a Kínai Fejlesztői Fórum 2017 rendezvényen. A beszéd fő témája a globalizáció haszna és világra gyakorolt hatása volt, de elmagyarázta az Apple hozzáállását a személyes adatok védelmével kapcsolatban is.

Véleménye szerint a globalizáció „remek hatással van a világra”, a probléma ott rejtőzik, hogy nem minden ország élvezheti ki az előnyeit. Kijelentette, hogy ha egy ország megpróbája visszatartani a folyamatot, azt a lakosok sínylik meg leginkább:

„Szerintem a legrosszabb dolog, ami ilyenkor tehető, hogy kijelentjük, a globalizáció rossz, mivel így nem mindenki profitál belőle – ha egy ország izolálja magát, azzal a saját polgárainak árt leginkább.”

Kínát is arra bíztatta, hogy váljanak nyitottabbá:

„Fontosnak tartom, hogy Kína az eddigieknél is tágabbra nyissa kapuit a világ felé!”

Végül Cook hozzászólt egy igencsak vitatott témához is – a személyes adatok védelméhez:

„Az Apple folyamatosan titkosítja az információt úgy, hogy egyik féltől se tudják megszerezni azt sem hackerek, sem más külsős személyek. Úgy gondoljuk, elengedhetetlen, hogy mindenki teljes mértékben birtokában legyen a saját adatainak, és ennél fogva kezelhesse is azokat.”

Valószínűleg azért választotta a globalizációt beszéde fő témájának, mert az Apple-re egyre nagyobb nyomás nehezedik – Donald Trump próbálja kényszeríteni őket, hogy az Amerikai Egyesült Államokban kezdjék el gyártani termékeiket. Cook továbbra is Kínában fog maradni, hogy megbeszélést folytasson az ország egyik legbefolyásosabb „internet-szabályozó személyiségével” Xu Linnel. A diskurzus témája az internetes biztonság lesz, viszont zárt ajtók mögött fog folyni, így szinte biztos, hogy a nagyközönséggel nem osztanak majd meg semmit.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:
Tim Cook egy asztalnál az ellenséggel
Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény
Vintage iPhone 7 Plus a ColorWare jóvoltából


Hozzászólások

Több Apple hír
24. ápr

Akár ilyen is lehet az iPhone 8

Almás pletykák

Már megszokhattuk, hogy mindig újabb találgatások és állítólagos prototípusok kerülnek elő a legújabb iPhone megjelenéséig. Most is itt van egy. Ez lesz vajon az igazi?

Bővebben

24. ápr

Vásárolj biztonságosan használt és új Apple termékeket nálunk!

Apple tippek és trükkök

Hirdess ingyenesen vagy, keresgélj a több ezer Apple apróhirdetés között!

Bővebben