Tim Cook a globalizáció fontosságát hangsúlyozza

Tech Hírek   |   2017.03.20 - 07:30   |   Írta: N Marcell   |   2429
20. márc Tim Cook a globalizáció fontosságát hangsúlyozza

A Kínában tartott beszéde során többek között a személyes adatok biztonságáról is szó esett.

Miután megérkezett a bejelentés, miszerint az Apple további két kutatási-fejlesztési központot építtet Kínában, a cég feje, Tim Cook beszédet tartott a Kínai Fejlesztői Fórum 2017 rendezvényen. A beszéd fő témája a globalizáció haszna és világra gyakorolt hatása volt, de elmagyarázta az Apple hozzáállását a személyes adatok védelmével kapcsolatban is.

Véleménye szerint a globalizáció „remek hatással van a világra”, a probléma ott rejtőzik, hogy nem minden ország élvezheti ki az előnyeit. Kijelentette, hogy ha egy ország megpróbája visszatartani a folyamatot, azt a lakosok sínylik meg leginkább:

„Szerintem a legrosszabb dolog, ami ilyenkor tehető, hogy kijelentjük, a globalizáció rossz, mivel így nem mindenki profitál belőle – ha egy ország izolálja magát, azzal a saját polgárainak árt leginkább.”

Kínát is arra bíztatta, hogy váljanak nyitottabbá:

„Fontosnak tartom, hogy Kína az eddigieknél is tágabbra nyissa kapuit a világ felé!”

Végül Cook hozzászólt egy igencsak vitatott témához is – a személyes adatok védelméhez:

„Az Apple folyamatosan titkosítja az információt úgy, hogy egyik féltől se tudják megszerezni azt sem hackerek, sem más külsős személyek. Úgy gondoljuk, elengedhetetlen, hogy mindenki teljes mértékben birtokában legyen a saját adatainak, és ennél fogva kezelhesse is azokat.”

Valószínűleg azért választotta a globalizációt beszéde fő témájának, mert az Apple-re egyre nagyobb nyomás nehezedik – Donald Trump próbálja kényszeríteni őket, hogy az Amerikai Egyesült Államokban kezdjék el gyártani termékeiket. Cook továbbra is Kínában fog maradni, hogy megbeszélést folytasson az ország egyik legbefolyásosabb „internet-szabályozó személyiségével” Xu Linnel. A diskurzus témája az internetes biztonság lesz, viszont zárt ajtók mögött fog folyni, így szinte biztos, hogy a nagyközönséggel nem osztanak majd meg semmit.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:
Tim Cook egy asztalnál az ellenséggel
Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény
Vintage iPhone 7 Plus a ColorWare jóvoltából


Kommentek megjelenítése