Nyugtatók helyett iPad?

AlmaBlogger   |   2016.08.31 - 22:47   |   Írta: Pausch Rita   |   2544
31. aug Nyugtatók helyett iPad?

Egy tanulmány szerint a műtét előtt álló gyermekeknél az iPad majdnem olyan jól működik, mint a nyugtatók.

Egy frissen publikált tanulmányban kutatók azt állítják, hogy az iPad majdnem olyan hatékonyan enyhíti a 4 és 10 év közötti gyerekeknél fellépő műtét előtti szorongást, akár a gyógyszerek.

A Dr. Dominique Chassard lyoni orvos és csapatának munkáját dicsérő tudományos munkát, tegnap tették közzé a Hongkongban jelenleg is zajló Aneszteziológusok Világkongresszusán.  

A kísérleti csoport az altatás megkezdése előtt 20 perccel egy iPadet kapott, a kontrollcsoport pedig a szokásos nyugtatókat. A gyermekek szorongását összesen 4 alkalommal mérték, háromszor az előkészítés során, valamint egyszer már a műtétet követően az ébredő helységben.

A vizsgálati adatok egyforma eredményeket mutattak mindkét csoport szorongásszintjében, noha a megfigyelések és a beszélgetések ettől kissé eltérő képet rajzoltak.  

Dr. Chassard szerint a midazolám (Dormicum) és az iPad használata azonos mértékben segítette az ellazulás folyamatát, de az altatás bevezetőjének a minősége, valamit a szülők elégedettsége sokkal jobb megítélés alá esett az iPad csoportnál.

A világon több helyen is használnak a kórházakban iPadet adatok rögzítésére és előhívására, de az altatás területén ez a tanulmány eddig egyedülálló. Bár az orvostudomány más területein (pl. stroke utáni kezelés részekén, AR sebészeti segédletként, stb.) már szintén használták a megszokott és bevett orvosi módszerektől eltérően.   

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikk:
Gyerekek és iPadek, avagy az iGeneráció
Az Apple az autizmus elfogadásáért harcol



Kommentek megjelenítése