Nem lesz több Jailbreak?

AlmaBlogger   |   2015.12.05 - 17:21   |   Írta: markov94   |   2115
05. dec Nem lesz több Jailbreak?

Szomorú hírt kaptak a szabadságszerető iPhone felhasználók.

Még az iOS 9 Jailbreakelése előtt elterjedt a hír, hogy a Zerodium szeretné rátenni a kezét a gyengeségekre, amiket a hackerek felhasználnak a Jailbreak-hez. Az elhatározásuk komolynak látszott, oly' annyira, hogy felajánlottak 1 millió dollárt annak a hacker csapatnak aki a teljes exploit listát átadja a cégnek.

Sajnálatos módon kiderült, hogy néhány napja a Zerodium megkapta ezeket az információkat. Ha Zerodium eladja az Apple-nek, nagyon hosszú ideig búcsút mondhatunk a Jalbreaknek. Ez egyébként csak idő kérdése volt, hiszen ekkora összegért ki ne adná át az információkat? Ez azonban nem jelenti azt, hogy a híres jailbreaker csapatok nem fognak többet a Jailbreakkel próbálkozni, de lényegesen csökkent annak az esélye, hogy az iOS 9 során látunk még ilyet.

Egyesek reménykednek még egy régimódi Safarin keresztüli Jailbreakben, de ennek nagyon kicsi az esélye, szerintem jobb elfelejteni. 

Jelenleg két választás van:

Vagy lemaradunk az iOS fejlődésében és maradunk a Jailbreak zónában, vagy elfogadjuk, hogy az Apple szabja meg 100% -osan, hogy mit csinálhatunk a készülékünkkel és mit nem. Jailbreak egyelőre nem lesz. Ne is várjátok!


Kommentek megjelenítése