Így adhatod el a legjobb áron a régi MacBookod!

Tippek és trükkök   |   2016.10.31 - 19:25   |   Írta: Pausch Rita   |   11156
31. okt Így adhatod el a legjobb áron a régi MacBookod!

Itt van minden, amire eladás előtt érdemes figyelni.

Mivel sokan régóta várták a legújabb MacBook Pro érkezését és lesznek, akik váltani is szeretnének, adunk néhány tippet, hogyan kaphatjátok meg érte a legjobb árat. Elvégre minél többet kaptok a régiért, annyival kevesebbet kell majd kifizetni az újért.

Doboz

A doboznak igenis van jelentősége. Talán azt az érzetet kelti az emberekben, hogy a termék még újszerű, talán azért, mert így ha az eladó azt állítja, hogy ő vette, akkor egy doboz birtokában nagy valószínűséggel ez így is történt. Nem tudni. A lényeg, hogy a doboz mindenképpen emeli az árat.

Amennyiben már nincs meg, vagy akár nem is volt, akkor nincs mit tenni, de az új megvásárlásakor gondoljatok erre és tegyétek majd el!

 

 

Állapot és tisztítás

Minél inkább újszerűnek hat egy eszköz, annál könnyebb eladni. Azért ilyen értéknél már a legtöbben fokozottan vigyáznak rá, de sajnos nem nehéz leejteni és normális használat mellett is előfordulhatnak kisebb külső sérülések. Ezek mindegyike pedig csökkenti az árat.

Mielőtt bárki is elszomorodna mindenképpen érdemes tenni egy próbát a tisztítással, mert könnyen előfordulhat, hogy az, ami karcolásnak tűnt, valójában csak valami kosz és ily módon eltüntethető.

Azért az lényeges a tisztogatásnál, hogy megfelelően hajtsátok végre! Nehogy nagy lelkesen még több karcot ejtsetek rajta! A szövegben elhelyezett linken olvashattok a megfelelő tisztítás módjáról. Ha viszont nincs kedvetek ennyire körbejárni a kérdést, akkor legalább egy teljesen új, mikroszálas ronggyal próbálkozzatok első körben.

 

 

Jó minőségű képek

A hirdetésben, amit feladtok, használjatok minél jobb minőségű képeket, hogy a leendő vevő pontosan láthasson minden részletet, akár az apróbb hibákat is. Így sokkal nagyobb bizalmat kelthettek benne, mert tudhatja, hogy nem akartok ügyeskedni. Több sikeres eladó is a jó minőségű és részletes képeknek köszönheti az eladásait.

A jó képhez mindenképpen jó fényviszonyok kellenek, ezért lehetőleg ne este lámpafénynél álljatok neki fotózgatni. A lehetőségekhez mérten a legtöbb szögből készítsetek képeket, köztük a gép aljáról is! Sőt, ha van lehetőség fotózzátok le a portokat és a töltő állapotát is, illetve ha van doboza, akkor azt se hagyjátok le a képekről. Például az Apple weboldalán a képek jó támpontot adhatnak mintának.

Az eladás oka

Érdemes megjelölni a hirdetésben, hogy miért adjátok el. Az emberek hajlamosak némi bizalmatlanságra, használt elektronikai eszközök vásárlásánál. Különösen, ha szépen megtisztítottátok, jó képeket készítettetek és a masina egészen úgy néz ki, mint egy új…

 

 

Kegyetlen őszinteség

Amikor hibákról vagy sérülésekről van szó, akkor a legbiztosabb út az eladáshoz az őszinteség. Amikor nem titkolod el, hogy van ilyen vagy olyan hibája, a vásárló ezt mérlegelni fogja, amikor a megvétel mellett dönt.

Aki nem csinál titkot a hibákból, abban egyrészt jobban bíznak a vásárlók is, másrészt az eladást követően nagy valószínűséggel nem jönnek reklamálni sem.

A leggyorsabb eladáshoz a legjobb helyen

Noha nem szeretnék azt az érzetet kelteni, hogy csak nálunk adhatsz el. Ez nem lenne sem korrekt, sem okos. Viszont, amikor használt Apple termék hirdetéséről van szó, akkor azt azért szeretnénk, hogy tudjátok, Magyarországon a HasználtAlma piacvezető Apple tematikájú apróhirdetési oldal. Napi szinten, folyamatosan nagyjából 2000 kizárólag Apple-höz kapcsolódó hirdetés aktív nálunk, ezért nagyon érdemes nálunk (is) meghirdetnetek a MacBookot, különösen, hogy magánszemélyeknek a hirdetés 3 termékig ingyenes! Itt kezdhetsz neki: Hirdetésfeladás.

Sok sikert az eladáshoz!

Forrás: AppleRider
Kép forrása: Picjumbo/Victor Hanacek, Giphy

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése