Jelenleg ezek a legjobb kamerás mobilok

Tech Hírek   |   2017.03.21 - 09:52   |   Írta: L Ferenc   |   6912
21. márc Jelenleg ezek a legjobb kamerás mobilok

Az iPhone 7-esek kameráit sokan szeretjük, de vajon mennyire jó képek készíthetők a riválisokkal?

A DxOMark név vélhetően ismerősen cseng a fotózás iránt fokozott érdeklődést mutatók számára: ez a szervezet időről időre leteszteli a legújabb fényképezőgépeket, és azokat szigorúan a képérzékelő képminősége alapján rendezi rangsorba. A DxOMark egy ideje már okostelefonok minősítésével is foglalkozik, mi pedig most a DxOMark Mobile aktuális toplistájára vetünk néhány pillantást.

A ranglista első helyén a Google által tavaly ősszel bejelentett Pixel szerepel, melynek 12 megapixeles fénylesője új rekordot állított fel azzal, hogy a maximálisan megszerezhető 100 pontból nem kevesebb mint 89 pontot zsebelt be. A második helyen holtversenyben a HTC 10, a Samsung Galaxy S7 edge és a Sony Xperia X Performance található, mely készülékek 88 pontos eredményt értek el. A dobogó legalsó fokán nem kevesebb mint öten osztoznak, egész konkrétan a nagyon friss Huawei P10, a Moto Z Force Droid, a Samsung Galaxy S6 edge plus, a Sony Xperia XZ és a Sony Xperia Z5, melyek mindegyike 87 pontos eredményt produkált

A negyedik helyen figyel a legjobb Apple készülék, mely nem más, mint az iPhone 7, mely az LG G5-höz, a Samsung Galaxy Note5-höz és a Samsung Galaxy S6 edge-hez hasonlóan 86 pontot gyűjtött be. Az ötödik a Huawei Mate 9 és az LG V20, melyek 85 pontot kaptak. Az iPhone 7 Plus-t egyelőre sajnos még nem tesztelték a DxOMark-os srácok, pedig már nagyon itt lenne az ideje, a tavaly előtti iPhone 6s Plus pedig a maga 84 pontos eredményével a hatodik helyen osztozik a Google Nexus 6P-vel, a Moto Z Droiddal, a Moto G Plus-szal, illetve a Moto Droid Turbo 2-vel. Érdeklődve várjuk továbbá, hogy a nemrégiben leleplezett LG G6, illetve a jövő héten debütálő Samsung Galaxy S8 hogyan szerepel majd a DxOMark tesztjében. 

Kapcsolódó cikkek:
Az iPhone 7 kamerájának titkai
iPhone 7 Plus: hihetetlen 4K kamera teszt [videó]
A legjobb fotós appok iPhone 7 és 7 Plushoz



Kommentek megjelenítése