VR és 4K játékok - iPhone infók

Tech Hírek   |   2017.03.13 - 16:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2219
13. márc VR és 4K játékok - iPhone infók

Az almások egyik partnere újított...

Az Imagination Technologies a minap jelentette be a PowerVR Furian GPU architektúrájának érkezését, amely komoly fejlődést hozhat az almás mobilok grafikájának.

Az új architektúrán alapuló chipek a hírek szerint 70-90%-os fejlődéssel szolgálhatnak a mostani generációs, PowerVR Rogue-ra épülő Series7XT Plus grafikus processzorhoz képest.

Az iPhone 7 és 7 Plus okostelefonokban található GPU-k alapját is ez a Series7XT Plus processzor adta, így könnyen meglehet, hogy a jövőben az Apple is beépíti készülékébe a PowerVR Furiant.

Az Imagination Technologies szerint az új architektúra nem csak teljesítményben, de energiagazdálkodásban is sokat fejlődött, így az ezt a technikát alkalmazó okostelefonok intenzív játékok mellett is jobb üzemidővel szolgálhatnak. Ráadásul a Furian már a 4K-s felbontásra is fel lett készítve. Ez nem csak jobb felbontást ígér, hanem azt is, hogy ez az architektúra komoly virtuális valóság élményeket hozhat a jövő iPhone-jaiba.

A gyártó szerint 2017 közepe környékén számíthatunk az első PowerVR Furianra alapuló GPU-k bejelentésére. Arra viszont sajnos biztosan nem számíthatunk, hogy a sokat emlegetett iPhone 8-ban is egy ilyen grafikus processzor muzsikál majd, ugyanis az Imagination Technologies szerint az első Furianos okostelefonok csak 2018 vége körül érkeznek majd.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:
Megszólalt az Apple-jós: az S7-nél kevesebb S8 fog fogyni
Így tanul nyelveket Siri
Gyorstöltés az iPhone-on? Nem probléma!



Kommentek megjelenítése