Tim Cook egy asztalnál az ellenséggel

Tech Hírek   |   2017.03.12 - 18:43   |   Írta: Pausch Rita   |   3650
12. márc Tim Cook egy asztalnál az ellenséggel

A világ legnagyobb cégeinek a vezérigazgatói nem ehetnek csak úgy, titokban…

A napokban lencsevégre kapták Palo Altóban Tim Cookot, ahogy a Google vezér, Sundar Pichaijel vacsorázgat. Az egyébként nagyon is békeszerető jelenlegi Apple fővezér, sokkal jobb viszonyt ápol a konkurens vállalattal, mint anno Steve Jobs.

Ezúttal az együtt vacsorázó két vezetőt egy vietnámi étteremben kapták lencsevégre Szilícium-völgyben. Azt azonban senki sem tudja miről is folyhatott a csevej. Bizonyosan nem magánjellegű találkozóra került sor az egyébként, mindkét fél számára semleges Tamarin nevű étteremben. A vezérek, noha egy-egy pohár bor mellett beszélgettek, ami valamelyest kötetlenségről árulkodik, a testtartásukból nem éppen a teljes relaxáció nyugalma köszön vissza.

 

 

2010-ben Jobs is sort kerített egy hasonló találkozóra a Google egykori vezetőjével, Eric Schmidttel. Akkoriban különösen feszült volt a viszony a két tech nagyvállalat között, amikor az Androidban több iOS-ből már ismert funkció is felbukkant. Steve rettenetesen ideges volt a Google lépésére, amit ő csak „nagy lopásként” emlegetett. Ezt követően kezdett el pereskedni egymással az Apple és a Samsung, ami a mai napig is elhúzódott.

Remélhetőleg Timék vacsorája jobban sikerül…

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:
Tim Cook váratlanul felbukkant egy francia Apple üzletben
Tim Cook: Jobs filozófiája 100 évig az Apple-ben marad
Nem tűnik el az Apple a professzionális porondról



Kommentek megjelenítése