Továbbra is hatalmas az Apple nyeresége

Tech Hírek   |   2017.03.08 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   2462
08. márc Továbbra is hatalmas az Apple nyeresége

Az almás logós gyártónak nemcsak a forgalma, hanem a nyeresége is messze átlagon felüli.

A Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb elemzéséből kiderül, hogy az okostelefon iparág a tavalyi esztendő folyamán mintegy 54 milliárd dolláros működési nyereséget produkált. Ebből mintegy 44 milliárd dollárt az Apple zsebelt be, vagyis az összes többi riválisának mindössze 10 milliárd dolláron kellett osztoznia. 

Az Apple mögött a Samsung következik a sorban, mely dél-koreai vállalat tavaly körülbelül 8,3 milliárd dolláros nyereségre tett szert a smartphone szektorban. Szakértők szerint a Samsung egyértelműen jobban teljesített volna, ha nem került volna sor a rendkívül kínos Galaxy Note7 visszahívásra, azonban a cég nyeresége várhatóan még ekkor sem nagyon haladta volna meg a 10 milliárd dollárt. 

A Huawei a teljes iparág nyereségének mintegy 1,6 százalékát vágta zsebre, a 2016-ban hatalmasat növekedett Oppo és Vivo pedig 1,5, illetve 1,3 százalékot tett el. És hogy hol van az LG, a HTC a Sony és a Moto? Sehol, vagyis ezek a cégek vagy nullszaldó közelében teljesítettek, vagy veszteségesek voltak. 

Kapcsolódó cikkek:
10-féle iPhone 8 prototípust tesztelnek
Vezeték nélkül lesz tölthető az iPhone 8?
Három méretben támadhat az iPhone 8



Kommentek megjelenítése