Rossz ötlet megbízni Siriben!

Tech Hírek   |   2017.03.06 - 22:38   |   Írta: Pausch Rita   |   5214
06. márc Rossz ötlet megbízni Siriben!

Fontos biztonsági infó iPhone tulajdonosoknak! Az alábbi példa alapján nem a legjobb ötlet bízni az Apple asszisztensben: mindent kifecseg.

Ugyan magyarul egyelőre még nem érhető el az Apple asszisztense, de többek között például angolul, németül és spanyolul igen. Így sokan, akik Sirivel azonos idegen nyelvet beszélnek, hazánkban is használják a funkciót. Márpedig ez nem biztos, hogy annyira jó ötlet, mint amilyen hasznosnak tűnik…  Siri ugyanis elképesztően pletykás egy jószág! Sokkal nagyobb fecsegő, mint azt remélhetnénk tőle, vagy gondoljuk.

A dolog kockázatára egy Twitter felhasználó hívta fel a figyelmet egy, fogalmazzunk úgy, érdekes sztorival, ami megtörtént vele.

Az afronomics_ nevű Twitter felhasználó hölgy az egyik női vécében talált egy ottfelejtett iPhone-t. Mivel szerette volna mielőbb megtalálni a tulajdonost, az első gondolata az volt, hogy megkérdezi Sirit a telefon tulajdonosáról. Noha az iPhone kijelzője zárolva volt, mégis megpróbálkozott ezzel és próbálkozását bizony – és sajnálatos módon – siker koronázta.

Megkérdezte Sirit, mintha csak ő lenne a telefon gazdája, hogy hogy hívják („What’s my name?”) és, hogy kit hív a leggyakrabban („Who do I call the most?”). Pár percen belül, szépen sikerült kiderítenie az illető nevét, címét, sőt még azt is, hogy hol parkolta le a kocsiját! Hangsúlyoznánk: egy VADIDEGENNEK!

 

Közben az iPhone tulajdonosa is visszaért az elhagyott telefonért, és a Twitter felhasználó elmesélte neki, hogy mi mindent húzott ki közben Siriből róla. Természetesen a gondatlan illető innentől már kevésbé volt boldog, hogy meglett a telefonja.

Amennyiben eddig használtátok a funkciót, de nem szeretnétek hasonlóan járni, mint a fenti figyelmetlen tulajdonos, akkor az alábbi beállításokat gyorsan változtassátok meg!

Siri pletykás kedvének visszaszorítására: BeállításokSiriElérés zárolásnál opciót kell kikapcsolni ahhoz, hogy szóba álljon bárkivel, ha a telefon zárva. Illetve a sokak által kedvelt, kéz nélküli funkciót a „Hey Siri” engedélyezést is jobb kikapcsolni ugyanezen a menüelérési útvonalon.

Szintén tanácsos kikapcsolni a Touch ID és jelkódMai nap nézet lehetőséget, valamint ugyanebben a menüben az Értesítésnézetet. Ezek ugyanis szintén tartalmazhatnak olyan információkat, amik jobb, ha nem kerülnek illetéktelen szemek elé.

Ne hagyjátok, hogy adataitok is veszélybe kerüljenek, ha elhagyjátok vagy ellopják a telefonotokat!

Forrás: Popsugar, Twitter

Kapcsolódó cikk:
Siri esti mesét is olvas
Hey Siri… Ősztől már nem csak a mobilodon
Még egy híresség a legújabb iPhone 6s reklámban



Kommentek megjelenítése