Elfüstölt iPhone 7 hozta lázba a Twittert

Tech Hírek   |   2017.02.24 - 17:00   |   Írta: Pausch Rita   |   10165
24. feb Elfüstölt iPhone 7 hozta lázba a Twittert

Egy fiatal hölgy roséarany iPhone 7 Plus készüléke Note 7-hez hasonló tüneteket mutatott: Az Apple már vizsgálja az ügyet.

Február 22-én tette közzé a videót és a képeket a 18 éves Brianna Olivas iPhone 7 Plus készülékéről, amin lényegében elfüstöl. A Twitter népe azonnal ráugrott az esetre.

Az elmondás alapján a készülék lángra kapott, majd füstölni kezdett szerda reggel, amikor a kis hölgy barátja levette a töltőről és arrébb tette. Videót már csak a füstölésről sikerült készíteni, valamint a felvételen a tok is megadja magát közben. Jól látható, hogy a szóban forgó készülék egyáltalán nincs jó bőrben.

A videó 26 000 megosztásnál jár és jó sokan adtak rá okos tanácsokat a szegény lánynak, mint például, hogy tegye rizsbe… Valamint sokan már rögtön így ránézésre tudják, hogy mi okozta a gondot, például azzal „gyanúsították” a lányt, hogy folyadékos tokot használt, ami kilyukadt és az okozta ezt a kellemetlen incidenst.

Brianna szerint a gondok már előző nap kezdődtek, amikor a januárban vásárolt, Sprint függő készüléke nem akart bekapcsolni. Ekkor elvitte az egyik márkaboltba, ahol csináltak néhány tesztet, majd visszaadták neki a készülékét azzal, hogy minden rendben. Mivel a telefon megfelelően működött is, így a lány ezt el is fogadta.

Ám a következő reggel érdekesen alakult:

Másnap reggel még épp aludtam, a telefon pedig töltőn volt a fejem mellett. A pasim megfogta és átrakta a telefont a komódra. A fürdőszoba felé vette az irányt és a szeme sarkából látta közben, hogy a készülék füstölni kezd és hallotta, hogy sivító hangot ad. Azonnal odarohant, de ekkor már a telefon tüzet fogott. Ezért megragadta és bedobta a fürdőszobába. Amikor leérkezett, akkor fel is robbant és még utána erősebben füstölt.” – magyarázta Brianna a Twitteren.

Feltehetően sokaknak a Note 7 botrány ugrik be rögtön, ami szintén így kezdődött, majd futótűzként terjedt az esetek száma. Mivel azt is tudjuk, hogy ugyanez a füstölős-kigyulladós „móka” már előfordult iPhone-okkal is a megjelenés óta, ezért csak remélni lehet, hogy az almás vállalatnál szó sincs ilyesmiről.

A statisztikák szerint, az iPhone 7 sikere és az Apple újra felemelkedő eladási számai mögött bizony jócskán a Samsung Note 7 fiaskója is szerepet játszott, így a legújabb Galaxy S8 készülék megjelenése előtt, azért egy kicsit félő, hogy esetleg visszanyalhat a fagyi. Reméljük erről nincs szó!

Olivas természetesen elvitte a telefont egy Apple Store-ba, ahol azt mondták neki, hogy megvizsgálják a készülékét és néhány héten belül választ kap. Valamint az Apple hivatalosan azt reagálta az esetre, hogy „kapcsolatban állnak a vásárlóval és megvizsgálják az ügyet”.  

Forrás: Mashable

Kapcsolódó cikk:
Nem, az iPhone 7 nem robban fel
Fotókon a csúnyán kiégett és felrobbant iPhone
Hamarosan visszahívhatják a Galaxy Note 7-eket!



Kommentek megjelenítése