Ezért ne rendeljünk az eBayről Apple „műkincset”!

Tech Hírek   |   2017.01.23 - 08:00   |   Írta: Gergő.H   |   13631
23. jan Ezért ne rendeljünk az eBayről Apple „műkincset”!

A bontatlan csomagolásban lévő, első generációs iPhone-ok az évek során gyűjtői darabokká váltak.

Elég ritka az, hogy valaki vesz egy telefont és sohasem veszi ki azt a gyári dobozából. Azonban elég jól járhat vele! Aki bontatlanul megőrzött egy iPhone 2G-t az pedig különösen. Az elmúlt egy-két évben már olvashattunk arról internetes oldalakon, hogy emberek milliós nagyságrendű összegekért vettek első generációs iPhone készülékeket, és volt aki az eBay-en bukkant rá. Ám bizonyára mindannyian tudjuk, hogy az eBayen és a hozzá hasonló oldalakon, mindig benne van az átverés veszélye.

Az oldalunkon rendszeresen felbukkanó EverythingApplePro, azaz Filip, néhány napja megpillantott az eBayen egy iPhone 2G-t, amely állítólag még mindig, a sértetlen gyári csomagolásban volt az eladó birtokában. Filip nem sokat hezitált, le is csapott az 5 400 $-os (kb. 1,5 millió forintos) készülékre. Hiszen mégsem mindennapi, hogy valaki talál egy igazi „kincset”. A YouTuber eleinte el sem tudta hinni, hogy tényleg megvette a telefont és teljesen meg volt őrülve érte. Egyik legfrissebb videójában azonban megmutatja, hogy milyen csúnyán átverték. 

A csomag megérkezése után, az extázisban lévő Filip egy különleges, kísérleti videót akart készíteni arról, hogy mégis hogy néz ki a doboz tartalma egy röntgen képen. Emellett természetesen az is kiderülne, hogy eredeti-e a készülék, vagy sem. Persze, az meg sem fordult a fejében, hogy nem az.

Elsőre ránézésre a doboz tényleg eredetinek tűnt, még EverythingApplePro számára is, aki azért elég jól ismeri az Apple termékeket. Hibátlan volt rajta a csomagolás és a doboz is kifogástalannak tűnt. Filip a kísérlete megvalósításához egy elektrotechnikus barátjához vitte a csomagot, aki egy nagyon különleges röntgen géppel rendelkezik a munkahelyén. A felvételek elkészültek és EverythingApplePro nem éppen azt látta, amit szeretett volna. Az első dolog, amit észrevett az az, hogy a töltő tápegység függőlegesen álló helyzetben volt a dobozban, az eredeti fekvő elhelyezés helyett. Itt kezdett gyanús lenni az egész. A második dolog ami feltűnt Filipnek, hogy a telefon fejjel lefelé volt beletéve. Ahol a kamerának kellett volna lennie, a telefon alja volt és fordítva. Ezt már nem is tudta komolyan venni. Olyan alapvető hibák, amelyeket az Apple sohasem követne el. A tetejében USB kábel egyáltalán nem is volt a dobozban! 

EverythingApplePro a maga módján, a doboz kibontása nélkül, simán kiderítette, hogy elég csúnyán átverték. Természetesen van egy sokkal egyszerűbb módja is, hogy megnézzük, hogy a neten vásárolt Apple készülékünket használta-e már valaki előttünk. Az Apple termékek dobozának a hátulján található egy IMEI számkód, amelyet ha az Apple honlapján található jogosultság ellenőrzőbe beírunk, megtudhatjuk, hogy a szóban forgó készüléket már használták-e. Filip ezt már csak a fenti procedúra után tette meg.

Íme a videó, amelynek első 3 percében EverythingApplePro bemutatja az esetet:

 

 

Forrás: EverythingApplePro

Kapcsolódó cikkek:
2000 dollárt ér egy bontatlan iPhone 2G a gyűjtőknek
A legidősebb iPhone, a legfiatalabb ellen! [Videó]​

 


Kommentek megjelenítése