Trumpnak szakítania kellett az Androiddal

Tech Hírek   |   2017.01.20 - 19:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   7205
20. jan Trumpnak szakítania kellett az Androiddal

Obamánál nem volt ilyen egyszerű a váltás.

Donald Trump, az USA 45. elnöke éppen ma költözött be a Fehér Házba. Az Amerikai Egyesült Államok, és szinte bármely ország vezetőiről tudni lehet, hogy nem használhatnak akármilyen informatikai eszközöket, ugyanis náluk fokozottan figyelni kell az adatbiztonságra.

Nincs ez másképp Trumpnál sem. A 45. elnökről eddig tudni lehetett, hogy egy androidos eszközt, egy Samsung Galaxy okostelefont használt a mindennapjaiban. Ez az eszköz azonban nem tudja biztosítani azt a védelmet, amelyre az USA elnökének szüksége van. Így nincs más választás, minthogy Trumpnak szakítania kell a szeretett androidos készülékével.

Azt nem tudni, hogy milyen mobileszközzel folytatja pályafutását Donald Trump, de nem okozna nagy meglepetést, ha mostantól egy iPhone-t látnánk az új vezető kezében.

Obama elnöknél a telefonváltás egy sokkal nehezebb történet volt. Az Egyesül Államok első színesbőrű elnöke nem akarta könnyen kiadni a kezéből a BlackBerry okostelefonját, így két hónapig küzdött a csere ellen. Végül azt a döntést hozták, hogy Obama megtarthatja a BlackBerry-t, amelyen komoly változtatásokat végeztek, hogy a megfelelő adatvédelmet biztosítsa.

Később Obama is beadta a derekát, és iPhone-ra cserélt, amely szintén a piaci változatnál komolyabb védelemmel volt biztosítva. Az elnök akkoriban egy TV show-ban mesélt arról, hogy az iPhone-ja nem tudott appokat letölteni, fényképezni, de még zenéket lejátszani sem. Az elnöki iPhone csupán telefonálásra és internetes hírek olvasására volt képes.

Forrás: UsedApple.us /cultofmac.com


Kommentek megjelenítése