Így lett hiánycikk a kozmoszfekete iPhone 7-ből

Tech Hírek   |   2016.09.26 - 19:47   |   Írta: SzavaRicsi   |   12165
26. szept Így lett hiánycikk a kozmoszfekete iPhone 7-ből

Ming-Chi Kuo azt is feltárta, hogy miért nincs elég Jet Black okostelefon a piacon.

Ahogyan azt már az előző cikkünkben is megírtuk, az estek többségében jól informált Ming-Chi Kuo máris előállt az idei iPhone előrejelzéseivel.

A kínai szakember szerint közel 75 millió iPhone találhat gazdára még az idén, amely önmagában több, mint amennyire az elemzők számítottak, viszont még így is alulmarad az iPhone 6s eredményeihez képest.

Kuo egy felmérésben vizsgálta az iPhone 7 vásárlók véleményét, és idén – valószínűleg a Note 7 akkumulátorbotrányának köszönhetően – közel ugyanannyian választották az 5,5 colos „Plusz” modellt, mint a sima 4,7-eset.

A felmérésből az is kiderült, hogy a Jet Black kivitel mellett döntők képzik a vásárlók legnagyobb táborát. Ez azért kellemetlen a cupertinóiak számára, mert ezeket a telefonokat a legnehezebb legyártani. A kozmoszfekete kivitelben persze pont az okoz nehézséget, amely miatt annyira különleges ez a telefon. A tükörfényes fekete házak előállításába Kou szerint gyakran csúszik hiba, és az Apple szigorú minőségbeli előírásinak a kész termékeknek csupán 60-70% képes megfelelni. Ez azt jelenti, hogy a legyártott kozmoszfekete iPhone 7 házak 30-40%-a sosem kerül eladásra.

Jelenleg ott tartunk, hogy aki Jet Black iPhone 7-et szeretne magának, annak bizony várnia kell. A nehéz gyártás miatt a kozmoszfekete kivitel mindenhol készlethiányban szenved. Kou szerint az, hogy hiánycikké vált a tündöklő iPhone 7, nem igazán a túlzott érdeklődésnek, hanem inkább a fent említett rengeteg selejtes háznak köszönhető. A kínai szakember szerint az is hátráltató körülmény, hogy az Apple a tavalyi 12 helyett idén 28 országban kezdte meg az iPhone 7 forgalmazását az okostelefon első napján.

Forrás: Business Insider
 

Kapcsolódó cikkek:
A vártnál több, de még így is kevés iPhone 7 fogyhat idén
iPhone 7 Plus: hihetetlen kamera teszt [videó]
80 ezer forintból készül a csúcs iPhone 7


Kommentek megjelenítése