Ez lenne a „MacBook verő”?

Tech Hírek   |   2016.04.06 - 21:50   |   Írta: Pausch Rita   |   3431
06. ápr Ez lenne a „MacBook verő”?

A piacra új notebook modell érkezett a HP-től, ami a MacBook babérjaira pályázik.

A HP erős önbizalommal megtámogatott, nemes egyszerűséggel „MacBook verőnek” nevezte a napokban piacra dobott Spectre (magyarul: szellem, kísértet) elnevezésű notebookját. A legutóbbi James Bond film azonos című része aligha áll kapcsolatban a HP újdonságával, de az biztos, hogy ezt a cuccot a Sony felé elkötelezett 007-es is a hóna alá csapná, mikor kémkedni indul. Nem csak, mert beleillik az imázsába, de szegénynek nincs új notebookja, amióta a Sony túladott a Vaion...

A Nemzetközi Luxus Konferencián (Versailles, 2016. április 5-6.) bemutatott új HP noteszgép külsőleg és belsőleg is eléggé eltalált, de az emeli a legek sorába, hogy pillanatnyilag a világ legvékonyabb laptopja. Mindössze 10,4 mm bezárva, vagyis a gyakorlatilag ceruzaelem vastagságú gép, bizony valóban vékonyabb az Apple ultra-vékony MacBookjánál.

 

 

Méretében veri, de tömegében annyira már nem. Bár ez a néhány dekás (kb. 20 dkg) különbség azért annyira nem mérvadó. Az alumínium és szénszál felhasználásával készített ház a fotók alapján prémium kategóriásnak tűnik, és ezúttal a dizájn sem – az Apple-ön kívül a legtöbb gyártóra jellemző – unalmas tucatkülső. Igazán szépre és stílusosra sikeredett a külföldi Apple oldalak megfogalmazásában „Apple tervezési szemlélettel készített” darab. A rézszínű, már-már rozéarany jellegű, betétekkel nemtől függetlenül alkalmas lehet az igényes felhasználóknak.

A 13,3 hüvelykes képátlójú Gorilla Glass-szal megtámogatott IPS kijelző a minőségi védelem mellett elég szép, kontrasztos képpel és full HD-s felbontással büszkélkedhet. Hatodik generációs Core i5-ös vagy Core i7-es processzorral választható, maximum 8 GB RAM-mal és akár 512 GB-os PCIe csatolófelülettel ellátott SSD-vel. 3 darab C típusú USB porttal szerelték fel, amiből kettő a Thuderbolthoz kapcsolódik.

 

 

A HP egyik alelnöke, Ron Coughlin, úgy nyilatkozott az új masinájuk kapcsán, hogy „bár az Apple évekig piacvezető volt az innováció terén, a HP most lecsap erre a címre”. Nos, a legutóbb januárban nyilvánosságra hozott negyedéves eladási adataik 12 százalékos csökkenést mutattak, tehát a Jony Ive dijázn-csillámporral megszórt masinájuk aligha fog csodát tenni az ereszkedő PC piacon.

Kérdés az is, hogy azok a MacBook felhasználók, akiket ezzel a géppel céloznak azért, hogy elhajítsák az Apple-t, kiegyeznek-e a Windows 10 Pro oprendszerrel, ami fut rajta.       

A 13,3 hüvelykes Spectre Amerikában április 25-től (hazánkba kb. júliusra érkezik), 1170 dolláros induló ártól előrendelhető kétféle színben.

 




Kommentek megjelenítése