Csiribí-csiribá, iPhone-ból mini Macintosh!

Hardver Hírek   |   2017.04.26 - 21:52   |   Írta: Pausch Rita   |   4276
26. ápr Csiribí-csiribá, iPhone-ból mini Macintosh!

Szuper menő iPhone állvány, amivel az iPhone-ból retró Macintosh 128K-t varázsolhatsz, de vajon érdemes-e?

A gyártó, az Elago korábban az Apple Watch-ból számára gyártott olyan állványt, amibe belehelyezve az órát úgy nézett ki, mint egy mini Macintosh 128K. Most pedig valószínűleg az előző termék sikerén felbuzdulva megcsinálták ugyanezt az iPhone-hoz is.

Az óra esetében a W3 Apple Watch állvány hasznosnak bizonyult, hiszen közben akár tölteni is lehetett a készüléket, amit sokan éjszakára amúgy is levesznek, és az éjjeliszekrényre helyeznek. Így egy kis Macintosh figyelte őket, miközben az óra szépen feltöltött.

Most az Elago az M4 névre keresztelt iPhone állványtól várja a sikert, bár ez nem biztos, hogy el fog jönni. Ugyan sokkal több iPhone felhasználó van, mint Apple Watch, tehát egy sokkal nagyobb piacról is beszélhetnénk. Ám a cég azért kissé elszabta az árakat. Mert míg a Watch állvány 24,95 eurót, addig az iPhone kiegészítő már 34,95 eurót kóstál.

Viszont míg az előbbi, a W3 amiatt, hogy kisebb és praktikusabb valahogy jobban is nézett ki, míg az M4 valahogy kevésbé élethű. Ráadásul sokkal bonyolultabb az iPhone készüléket belebújtatni ebbe a tokba, mint az órát a sajátjába. Aztán pedig még ugye a töltőkábelt is bele kell valahogy varázsolni, míg az okosóránál semmi hasonló komplikáció nem adódott.

Szóval az már a felhasználókon múlik, hogy mennyire nosztalgikus és rajongó alkatok, de feltehetően azért az ár és a praktikum hiánya nagyban leszűkíti a célcsoportot. Érdekes, hogy míg egy termék jól működik az egyik eszköznél, addig a másiknál nem feltétlen.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése