Tovább bírja az iPhone 7 Plus, mint az új Samsung Galaxy S8+

Hardver Hírek   |   2017.04.06 - 07:50   |   Írta: Máté Gergő   |   10784
06. ápr Tovább bírja az iPhone 7 Plus, mint az új Samsung Galaxy S8+

Az Apple készülékének akkumulátora magasabb üzemidőt biztosít.

A Samsung legújabb zászlóshajója, a Galaxy S8+ sok szempontból lehet jobb az iPhone 7 Plus-nál. A futurisztikus megjelenése, a 6.2 hüvelykes QHD+ Infinity Display kijelzője miatt a Galaxy S8+ papíron és élőben is jobbnak tűnhet, mint az iPhone 7 Plus.

Mindezek ellenére a Galaxy S8+ akkumulátorának üzemideje elmarad az iPhone 7 Plus mellett, tehát a készülék egy lényegesen nagyobb kapacitású akkuval sem képes jobbat produkálni ezen a téren, mint az Apple 6 hónapja kiadott zászlóshajója. A Galaxy S8+ egy 3500 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, míg az iPhone 7 Plus csak egy 2900 mAh kapacitású akkut kapott. Persze számításba kell vennünk, hogy az új Samsung mobil egy 6.2 hüvelykes QHD+ AMOLED kijelzővel érkezik, az iPhone 7 Plus-t pedig egy 5.5 hüvelykes IPS LCD kijelzővel vértezték fel. Továbbá az Apple magas szintű hardver és szoftverintegrációja mellett az iPhone 7 Plus könnyedén legyőzi a Galaxy S8+-t üzemidő tekintetében.

A teszt során egy olyan web scriptet futtattak, ami a valós energiafelhasználáshoz hasonló terhelést jelentett, a kijelzőt pedig 200 nit fényerősségre állították. A Galaxy S8+ a tesztet 8 óráig bírta, az iPhone 7 Plus visont 9 óra 5 percig. A Samsung zászlóshajója jobb eredményt ért el, mint a OnePlus 3T,  a Google Pixel XL és az iPhone 7, azonban az iPhone 7 Plus egyértelműen legyőzte. Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy a Galaxy S8+ kijelzője nagyobb felbontást használ, mint az Apple készüléke, így az elért eredménye így is remek. Azonban kissé kiábrándító, hogy egy új Android rendszerű zászlóshajó nem képes megbirkózni a 6 hónapja kiadott iPhone 7 Plus-szal.

Ha valakinek az akku üzemideje a legfontosabb, akkor még mindig az iPhone 7 Plus a legjobb választás. A gyors és vezeték nélküli töltési lehetőségek nyilvánvalóan megkönnyítik a feltöltést, azonban az iPhone 7 Plus vitathatatlanul magasabb üzemidővel rendelkezik.

Forrás: AppleRider.com / iphonehacks.com

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése