Csak javítani ne kelljen az új MacBook Prókat

Hardver Hírek   |   2016.11.02 - 08:18   |   Írta: L Ferenc   |   5551
02. nov Csak javítani ne kelljen az új MacBook Prókat

Úgy tűnik, hogy az Apple új hordozható számítógépét igen nehéz szervizelni.

Megannyi várakozást követően az Apple a múlt héten végre felfrissítette népszerű MacBook Pro termékcsaládját, melynek legolcsóbb, 1499 dolláros hivatalos listaárú, 13 colos változatát most az iFixit vette kezelésbe. Az iFixit munkatársai egyrészt arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire könnyen szervizelhető az újdonság, másrészt pedig arra, hogy pontosan milyen alkatrészek és milyen formában lelhetőek fel a motorháztető alatt.

Az A1708 típusszámú készülék szétszereléséhez első lépésben hat darab egyedi csavart kell kitekerni a helyéről, vagyis kevesebbet, mint a korábbi MacBook Prók esetében. Ezt követően a trackpad nagyon könnyen eltávolítható a helyéről, illetve előkerül a ragasztott 54,5 Wh-s akkumulátor, mely 27 százalékkal kisebb, mint az elődmodellben lévő példány, viszont némileg nagyobb, mint a Touch Barral felvértezett drágább, idei, 13 colos MacBook Pro, melyben 49,2 Wh-s telep rejtőzik. 

A cserélhető, de nem standard kivitelű SSD meghajtó SanDisk NAND flashmemória chipekkel és Apple gyártmányú kontrollerrel rendelkezik, az LPDDR3 RAM pedig az SK Hynix gyártósorain készül, és mivel rá van forrasztva az alaplapra, nem cserélhető. Summa summarum, az iFixit a maximálisan adható 10-ből mindössze 2 pontot adott a készülék szervizelhetőségére.

Kapcsolódó cikkek:
Így adhatod el a legjobb áron a régi MacBookod!
5K Apple Display már tuti nem lesz
Hogyan készítsünk csengőhangot számítógép nélkül - Frissítve!



Kommentek megjelenítése