Kamu a legújabb iPhone második hangszórórácsa

Hardver Hírek   |   2016.09.18 - 21:34   |   Írta: Zoltan C   |   4969
18. szept Kamu a legújabb iPhone második hangszórórácsa

Ismételten az iFixit csapatának köszönhetően, az idei iPhone sem menekülhetett a kibelezéstől.

Nem szokása az Apple-nek - szemben a droidos gyártókkal - kidomborítani termékei hardveres specifikációt, sokkal inkább a felhasználói élményre alapoznak. Most lássuk, mit tudott meg az iFixit csapata egy iPhone 7 Plus szétkapásából!

Most már biztosra tudjuk, történt fejlesztés akksi téren. 2900 mAh-val szerelt a 7 Plus, szemben a 6s Plus 2750 mAh-ás értékével. Ez durván 1 óra pluszt jelent - nem sok, de ennek is örülhetünk.

Az iFixitnek sikerült igazolnia a 7 Plus 3 GB-os RAM-ját, amelyet a Samsung gyárt. A flash tárhely a Toshibától származik, az audio chipek pedig a Cirrus Logic-tól.

Szerte a telefon belsejében a - vitatott mértékű - vízállóságra utaló jeleket találtak. Már az elejétől kezdve feltűnő volt, hogy sokkal több helyen és szorosabban van összeillesztve a készülék. Továbbá gumitömítés van a SIM tálcánál és a némító gombnál, nehogy egy csepp víz is be tudjon jutni a készülék belsejébe.

Végül betekintést nyerhetünk abba a részbe, amit eddig a jack aljzat foglalt el a korábbi években. Itt most egy második hangszórórács van. Ez viszont tényleg csak egy rács, legalábbis annyira, mint az iPhone 6 előtti modellekben. Ezúttal (vissza) idekerült a mikrofon, a tényleges második hanszóró pedig a telefon legtetejére. Természetesen, belülről ezt a második rácsot is gumitömítés borítja a víz ellen.

Forrás: technobuffalo.com

Galéria képek


Kommentek megjelenítése