Napikütyü: Spendwallet, avagy a digitális pénztárca

Hardver Hírek   |   2016.06.22 - 13:02   |   Írta: B.Balázs   |   2737
22. jún Napikütyü: Spendwallet, avagy a digitális pénztárca

Úgy tűnik lejárt a bankkártyák kora

Az utóbbi időben egyre több megoldás érkezik a lehető legbiztonságosabb és legkényelmesebb fizetésre. A néhány éve bevezetett Paypass, avagy az érintéssel működő fizetés volt az első lépcső. Ennél a rendszernél kártyánkat nem kell átadni a pénztárnál, elég, ha odatartjuk a terminálhoz. Majd sorra jelentek meg a mobil fizetési alkalmazások, mint az Apple Pay vagy az Android Pay. Ezek egyre inkább kezdenek elterjedni, bár nagyon sok helyen nem támogatják az általuk használt NFC technológiát, illetve alapvetően nagyon szűk kör számára, kevés országban elérhetőek ezek a szolgáltatások. 

Itt jön a képbe a Spendwallet. A gyártó olyan megoldást kínál, ami egyedülállóvá teszi a fizetési eszközök világában. Ez a kis kütyü teljes biztonságban tárolja az összes bankkártyánk, hitelkártyánk sőt, akár belépőkártyánk adatát és az összes olyan rendszerrel működik, ahol mágnescsík lehúzásával jön létre a folyamat. Bárhol a világon.

A Spendwallet mindezt egy úgynevezett MFE (Magnetic Flux Emulation) technológia segítségével tudja megvalósítani. Létrehoz egy mágneses mezőt, mellyel ugyanazt a hatást éri el, mintha lehúznák a kártyát.

Hasonló technológiával próbálkozik a Samsung Pay is, ám az MFE többszörösen felülmúlja azt. Köszönhető ez a beépített antennának, az alacsony energiafogyasztást biztosító firmware-nek, az egyszerűbb használhatóságnak és a kompatibilis eszközök szélesebb kínálatának. A gyártó teljes mértékben megkülönbözteti az egész technológiát a Samsung Pay-től, főként, hogy itt nem egy mobileszközbe épített kiegészítő funkcióról van szó, hanem egy kifejezetten erre a célra gyártott készülékről. 

A Spendwallet maximum 20 kártya adatát tudja tárolni, legyen szó hitel-, bank-, ajándék-, vagy belépőkártyáról. A lényeg a mágnescsík. Egy új kártya hozzáadásához nem kell mást tenni, mint elindítani az iOS vagy Android appot, áthúzni a kártyát az eszközhöz mellékelt kártyaolvasón és megvárni amíg a Bluetooth szinkronizál. 

Külsőleg egy nagyon egyszerű termékről beszélünk, két gomb a kártyák közti váltáshoz, egy “Spend” gomb a fizetési funkció indításához, valamint LED kijelző, melyen láthatjuk éppen melyik kártyánk az aktív. Összesen 65 grammot nyom, 5.8mm vastag és a beépített akkumulátor havi egyszeri töltést igényel. 

Az adataink 256 bites titkosítással kerülnek tárolásra, és amennyiben az eszköz egy bizonyos távolságnál messzebb kerül tőlünk, értesítést kapunk. Ilyenkor a kártya nem használható és egy biztonsági időkorlát után minden adatot végleg töröl magáról. Amennyiben nagyobb biztonságra vágyunk, a 3 gomb használatával beállítható egy saját jelkód is.

A projekt az Indigogo keretein belül még 8 napig érhető el, és eddig a kitűzött 30 ezer dolláros összeg több mint háromszorosát gyűjtötték össze. A gyártó ígérete szerint, ha átlépik a 100 ezer dolláros határt, a termék NFC támogatást is kap.  Az Spendwallet ára 99 dollár, és a tervek szerint októberben kezdődik meg a szállítás. 

Forrás: Indiegogo

Kapcsolódó cikkek:
Napikütyü: ASAP Connect - Az USB kábelek jövője
Napikütyü: XVIDA Okostelefon rögzítő és vezeték nélküli töltő
Napikütyü: Nativ Vita - A zenelejátszás jövője



Kommentek megjelenítése