OS X tippek: Pénznem vagy mértékegység gyors átváltása Mac-en

Tippek és trükkök   |   2017.01.20 - 21:44   |   Írta: SzavaRicsi   |   7266
20. jan OS X tippek: Pénznem vagy mértékegység gyors átváltása Mac-en

A Spotlight, alias az Apple rejtett kisokosa.

Ha esetleg új vagy a Mac-ek világában, és nem ismered a Spotlightot, akkor először röviden leírjuk, hogy mivel is van dolgod. A Spotlight a menüsáv jobb oldalán található nagyító ikonnal érhető el, vagy a Command + Space billentyűkombinációval. A Spotlight többek között alkalmazások, dokumentumok vagy képek keresésére alkalmas, de internetkapcsolat mellett akár Wikipédia oldalakon, híroldalakon, térképeken vagy az iTunes-ban is képes keresni.

Régebb óta elhíresült már, hogy a Spotlight képes számolni, így egyszerűbb műveleteknél könnyen helyettesítheti a számológépet, de a tudomány nem áll meg ennyinél.

Talán kevesebben tudják, hogy a Spotlightban átváltásokat is lehet végezni. Pénznem, mértékegységek? A Spotlight számára ezek sem okoznak problémát.

A művelet egyszerű. Csupán be kell írnunk például, hogy 1500 USD (USA-dollár) vagy 1000 EUR (euró) és a kereső máris elénk tárja az átváltást.

Természetesen ott vannak a mértékegységek is. Kilogramm, font, láb, mérföld, jöhet minden. A Spotlight számára ez mind nem képez akadályt.

Tehát ahogy például a Google keresője, az Apple-é is rendelkezik extra funkciókkal.

Korábbi tippek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése